Staţia de metrou Tudor Arghezi va fi funcţională pe 15 noiembrie

Data publicării:
statia de metrou tudor arghezi
Staţia de metrou Tudor Arghezi, respectiv park and ride-ul aferent acesteia, vor fi funcţionale pe 15 noiembrie. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Staţia de metrou Tudor Arghezi, respectiv park and ride-ul aferent acesteia, vor fi funcţionale pe 15 noiembrie, a anunţat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, potrivit Agerpres.

„Lucrăm împreună cu CJ Ilfov la studiul de fezabilitate pentru extinderea magistralei M2. De aici vom merge până în comuna Berceni”, a anunţat Daniel Băluţă, marţi, cu prilejul unei vizite tehnice efectuate la staţia de metrou Tudor Arghezi.

Directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuş, a declarat că pe toate magistralele de metrou se transportă în medie 600.000 de călători pe zi.

„Targhetul nostru comun a fost ca această staţie de metrou să fie dată în exploatare, începând cu data de 15 noiembrie şi în acest sens circulaţia se va face într-un sistem de pendulă, de la staţia Tudor Arghezi la staţia Berceni, urmând apoi ca preluarea fluxului de călători să se facă de la Berceni, în lung până la staţia Pipera. Ne-am propus ca acest sistem de semnalizare şi automatizare să poată fi realizat la sfârşitul anului, astfel încât circulaţia să se desfăşoare în lung - Pipera - staţia Tudor Arghezi. Intervalul într-o primă fază va fi de opt minute, urmând apoi să reducem intervalul de circulaţie la patru minute”, a afirmat Mariana Miclăuş.

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a subliniat că este nevoie de noi staţii de metrou.

Pe de altă parte, Daniel Băluţă a anunţat că a semnat luni studiul de prefezabilitate pentru realizarea aeroporului din sudul Capitalei.

„Am demarat împreună cu CJ Giurgiu preparativele de deschidere a unei societăţi comerciale pentru că aceasta, în momentul în care va fi cazul, va deveni autoritatea contractantă pentru acest aeroport. Astăzi se analizează locaţia, se analizează oportunităţile, se fac toate preparativele legale pentru a merge mai departe cu studiul de fezabilitate şi apoi cu tipul de procedură de achiziţie publică pentru care vom opta. Odată cu identificarea suprafeţei şi a locaţiei împreună cu colegii de la Giurgiu vom realiza exproprierea unei suprafeţe de teren ce variază între 250 de hectare şi 450 de hectare, în funcţie de consultările pe care le vom avea cu Ministerul Transporturilor, Compania de Aeroporturi, cu operatorii aerieni”, a adăugat edilul Sectorului 4.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri