Video STENOGRAME. Farmacistul dealer colabora cu un coleg de muncă. Vindeau Fentanil și Oxicodonă expirate, care ajungeau la concerte

Data actualizării: Data publicării:
stenograme dealeri farmacisti
Potrivit interceptărilor din dosar, cei doi ar fi început să vândă droguri încă de acum patru ani și distribuiau mii de comprimate într-o singură zi. Foto: Captură Digi24

Farmacistul care furniza droguri dealerilor din București colabora cu un coleg de muncă și ar fi scos pe piața neagră inclusiv medicamente expirate, la care avea acces prin prisma funcției sale. Potrivit interceptărilor din dosar, cei doi ar fi început să vândă droguri încă de acum patru ani și distribuiau mii de comprimate într-o singură zi. Farmacistul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Rețeaua a fost înființată de farmacistul cunoscut în lumea traficanților drept Costy, în anul 2019, împreună cu un coleg de muncă. Între timp, acesta din urmă a devenit din colaborator - denunțător la DIICOT.

Din mărturia colaboratorului, în 2019 cei doi au început să discute cum ar putea să scoată din circuitul farmaceutic mai multe medicamente care au regim de stupefiante și să le comercializeze către diverși consumatori.

Au început cu Oxicodona, iar de un an au început să se axeze și pe Fentanil.

Atunci a apărut cererea pe piață”, a mărturisit bărbatul.

Colaboratorul mai menționează că nu țineau drogurile acasă, ci la depozitul unde au fost descinderile DIICOT.

Nu ține medicamentele pe care le scoate din circuitul legal acasă, ci le păstrează la sediul firmei, de unde periodic, pe baza comenzilor pe care i le dădeam întru-un limbaj codificat, mi le aducea acasă”, spune bărbatul, care dădea drogurile mai departe.

În momentul în care colaboratorul, care era și dealerul, primea informații că pe piață există astfel de cereri, îi spunea farmacistului ce anume și cât să scoată din depozitul farmaciei.

Din mărturia bărbatului reiese că cei doi comercializau și medicamente expirate, destinate distrugerii. Aceștia falsificau niște procese verbale pe care scriau că pastilele vor fi distruse, apoi le luau și le vindeau pe piața neagră.

Produsele expirate, dar care conţinuă să îsi producă aceleasi efecte din punct de vedere farmaceutic, deși ele se mai diminuează odată cu trecerea timpului, sunt centralizate şi adunate de Costi (...) Aceste medicamente sunt destinate distrugerii”, a declarat colaboratorul.

Discuție farmacist - colaborator:

Colaborator: Voiam să discut cu tine, am niște cereri pentru tine, că cică sunt niște concerte weekendul viitor. Da, weekendul viitor sunt 2 sau 3 concerte aici în București.

Farmacist: Păi și trebuie să pregătim?

Colaborator: Îmi trebuie neapărat Fentanil de 100, Oxy...

Farmacist: Oxy, ce mi-ai zis tu...

Colaborator: Da, de la urgență mi-a spus...

Farmacist: Dar acum, la următoarea tură o să fie ceva de 40, pentru că din ăla am strâns mai mult în perioada în care ai lipsit tu, gândindu-mă la abonament, dar ajung la stoc zero și trebuie să mă apuc să le strâng pe alea din țară pe care le mai am păstrate undeva. Dau drumul la asta?

Colaborator: Da!

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri