STENOGRAME. Sorina Pintea: "Mi-au reproşat şi Bănicioiu şi Arafat că am dat acte la instanţă fără să-i anunţ"

Data actualizării: Data publicării:
colectiv crop

Un nou scandal legat de ancheta Colectiv, după publicarea unei înregistrări a unei discuţii între ministrul Sănătăţii Sorina Pintea şi victimele şi familiile celor ucişi la Colectiv. În cadrul acestei discuţii ministrul Pintea dă de înţeles că a deranjat interesele lui Raed Arafat şi Nicolae Bănicioiu trimiţând instanţei de judecată documente legate de intervenţia de atunci.

Înregistrarea a fost publicată duminică de Libertatea şi se referă la o discuţie care a avut loc în 4 octombrie, la sediul Ministerului Sănătăţii.

În cadrul acelei discuţii, câțiva reprezentanți ai victimelor de la clubul Colectiv i-au spus Sorinei Pintea despre problemele pe care le întâmpină răniții și despre întârzierea cu care noua anchetă a Parchetului înaintează, „pentru că nici acum nu au ajuns la procurori documentele în care se vede că nu s-au consemnat evenimentele din timpul zborurilor”.

Sorina Pintea le-a replicat: „Vă rog eu frumos să nu-mi mai spuneți de documente că și așa mi-a reproșat și Bănicioiu și Arafat că am dat documente la instanță fără să-i anunț!”

În acel moment, Monica Althamer din grupul Colectiv, spune: „E negociabil? (n.r. Să fie date documentele) Că noi știam că nu, dacă le cere instanța”.

Ministrul Pintea a replicat: ”Nu e vorba de negociabil ”corect era să știm și noi” (n.r. se referă la ce i-ar fi reproșat Bănicioiu și Arafat, că n-au știut)”.

Cei din grupul Colectiv înregistrau discuția ca să o ofere și colegilor lor care nu au fost prezenți. Când au auzit fraza cu Bănicioiu și Arafat, au considerat-o de interes public și au depus înregistrarea la Parchet.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În replică, Raed Arafat a scris un mesaj pe Facebook în care arată că a întrebat-o pe Sorina Pintea dacă a spus aşa ceva, că ea a negat ferm. După ce înregistrarea a fost publicată azi, Raed Arafat îi solicită public Sorinei Pintea „să clarifice public această situaţie în cel mai scurt timp posibil”.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri