Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei | Protestatarii răspund Primăriei

Data actualizării: Data publicării:
proteste victoriei INQUAM.jpeg 6

Decizia Primăriei de a organiza, în premieră, un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei este criticată de către mai multe organizaţii civice. „NU plecăm din Piața Victoriei!” este mesajul pe care acestea în transmit pe pagina „Corupţia ucide”.

proteste victoriei INQUAM.jpeg 6
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

„Am aflat, astăzi, de intenția Primăriei Capitalei de a organiza, în premieră, un Târg de Crăciun în Piața Victoriei, în condițiile în care există unul similar, deja, în Piața Constituției. Interpretăm decizia Primăriei ca pe o nouă încercare de a îndepărta protestele de locul lor obișnuit și o anunțăm pe doamna Gabriela Firea că, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicată.
Protestul nostru anunțat pentru data de 1 Decembrie, ora 18:00, sub titlul ”România MOARE” va rămâne valabil, indiferent ce pretexte ar găsi Primăria sau oricare altă instituție pentru a-l împiedica. De asemenea, vom reveni în Piața Victoriei de câte ori vom considera necesar să protestăm împotriva abuzurilor și ilegalităților comise de demnitari ai statutului”, se arată în mesajul transmis şi asumat de zece asociaţii şi organizaţii.

Conform unui protocol semnat de Primăria Municipiului București, Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS și Centrul Cultural al municipiului București – ARCUB, în Piața Victoriei va fi organizat un târg de Crăciun. Târgul propriu-zis va fi în perioada 5-17 decembrie, dar zona va fi ocupată mai mult timp, deoarece mai sunt necesare trei-patru zile înaintea deschiderii și după închidere pentru amenajare, respectiv strângerea căsuțelor și a decorurilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri