Strigăte de ajutor dintr-un TIR în care erau ascunşi zeci de migranţi, în apropiere de vama Nădlac

Data publicării:
1686121073367-19480-S4
Sursa foto: Poliția de Frontieră

Mai multe echipaje medicale au intervenit marţi pe autostrada A1, înainte de Vama Nădlac II, unde dintr-un TIR se auzeau strigăte de ajutor ale unor persoane. Când au deschis remorca, echipele de intervenție au aproape 40 de migranţi care ar fi vrut să iasă ilegal din ţară ascunși în TIR.

Apelul la 112 a venit în jurul orei 10:20, iar echipajele medicale au găsit „aproximativ 40 de migranţi cu tulburări respiratorii post hipoxie”, potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat că s-a cerut sprijin şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

„Având în vedere condiţiile improprii în care migranţii călătoreau, s-a cerut sprijin de la ISU, care a trimis echipaje SMURD. S-a constatat că starea persoanelor aflate în automarfar este una bună. În continuare, migranţii au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, urmând a se stabili, între altele, naţionalitatea acestora şi împrejurările în care au ajuns în TIR”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Alexandru Andrei Dincă, potrivit Agerpres.

El a precizat că se fac cercetări şi cu privire la şofer.

Purtătorul de cuvânt al ISU Arad, Ruxandra Klein, a declarat că niciunul dintre migranţi nu a necesitat transportul la spital, toţi primind asistenţă medicală la faţa locului.

„Cel mai probabil, din cauza panicii create, unele dintre persoanele aflate în compartimentul de marfă al TIR-ului au strigat după ajutor”, a spus reprezentanta ISU Arad.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri