Surse: Încă 5 cămine de bătrâni au fost închise

Carla Tănasie Data actualizării: Data publicării:
maini de om batran impreunate
Mii de bătrâni nu au ce pune pe masă de Paște așa că se împrumută de la Casele de Ajutor Reciproc. Foto: Profimedia Images

ERATĂ: Este vorba despre un control din 2022. Digi24 a prezentat în mod eronat că acest control ar fi avut după izbucnirea scandalului „azilelor groazei”.

Alte 5 centre pentru persoane vârstnice au fost închise, în urma unui control al Inspecției Sanitare de stat din cadrul ministerului Sănătății, potrivit informațiilor Digi24. De la izbucnirea scandalului, au fost verificate în total 465 de centre.

Din informațiile Digi24, e vorba despre cămine private, așa cum erau și cele 3 azile închise în Voluntari.

Motivele pentru care a fost luată decizia de suspendare a activității se referă în principal la igiena precară, la faptul că nu se făcea dezinfecție în mod corespunzător și nici cu dezinfectanți autorizați. De asemenea, la unele centre nu exista autorizația de funcționare.

După ce a apărut scandalul „azilelor groazei” din Voluntari, Inspecția Sanitară de Stat a verificat peste 400 de centre pentru persoane vârstnice și aproape 200 de centre pentru copii cu probleme neuropsihiatrice.

Au fost date 158 de amenzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri