Tanczos Barna: Unul dintre motivele poluării este deplasarea cu mașina. În București, în 90% din autoturisme se află o singură persoană

Data actualizării: Data publicării:
masini in coloana in bucuresti
Trafic în Capitală. Foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

În 90% din autoturismele care se deplasează în București se află doar o singură persoană, spune Tanczos Barna, într-un mesaj pe Facebook. Ministrul Mediului susține în postarea sa că unul dintre motivele cele mai răspândite ale poluării generate de transport este deplasarea cu mașina personală. Tanczos a venit vineri la minister cu un coleg.

„În mediul urban unul dintre motivele cele mai răspândite ale poluării generate de transport este deplasarea cu mașina personală. Azi dimineață (vineri dimineață - n.r.), la o analiza sumară, am constatat că în traficul din București, în 90% din autoturismele care se deplasează se află doar o singură persoană”, scrie Tanczos Barna. 

Ministrul Mediului arată că soluțiile de car-sharing pot ameliora impactul negativ al acestui fenomen.

„De Vinerea Verde, am venit la minister împreună cu un coleg într-o mașină electrică. A fost o ocazie bună să socializăm, iar pe termen lung astfel de metode pot diminua inclusiv costurile de transport, și sunt mai prietenoase cu mediul”, conchide ministrul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri