Foto Țigări de contrabandă, trecute din Ucraina în România cu drona

Data publicării:
1636622513292-dsc0002-S4
Polițiștii au confiscat peste 11.000 de pachete. Foto: Poliția de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore, 11.600 pachete cu ţigări, în valoare de peste 98.000 lei, provenite din contrabandă. O parte din cantitatea de țigări a fost trecută peste frontieră, din Ucraina în România, cu ajutorul unei drone, informează Poliția de Frontieră.

Potrivit comunicatului Poliției de Frontieră, miercuri, în jurul orei 19.15, poliţiştii din cadrul STPF Suceava au sesizat un aparat de zbor de mici dimensiuni (posibil dronă) care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, județul Suceava şi, ulterior, s-a întors pe teritoriul statului vecin.

Au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina, precum şi autorităţile competente despre producerea evenimentului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, concomitent cu monitorizarea traseului aparatului de zbor.

Pe direcţia respectivă s-au deplasat mai multe echipe operative care au descoperit pe raza localităţii Vicovu de Sus trei colete abandonate care conţineau țigări de contrabandă.

„În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.490 de pachete cu țigări de provenienţă Duty-Free, în valoare de 17.500 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării”, informează Poliția de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri