Video Tot mai mulți străini și români din Diaspora vin să se vaccineze în țară. Medic: "Zilnic imunizăm oameni din Germania, Spania, Italia"

Data publicării:
vaccinare la nadlac
Tot mai mulți străini și români din Diaspora vin să se vaccineze în țară. Foto: Captură Digi24

Românii care lucrează în străinătate se pot vaccina mai ușor în România. Autoritățile din Arad organizează mai multe puncte temporare de imunizare împotriva Covid-19 în frontierele de la Nădlac I și II, după ce în ultima perioadă s-a constatat că sunt multe persoane, inclusiv străini din Germania, Italia, Franța, Spania sau Ungaria, care vin special în țară pentru a primi dozele de vaccin. Potrivit reprezentanților DSP, numai în ultimele săptămâni, sute de oameni au trecut granița pentru a se imuniza.

O femeie din Spania s-a vaccinat zilele trecute într-un centru din Arad. Este căsătorită cu un român și pentru că a avut posibilitatea să primească vaccinul fără programare, a profitat:

- Este necesar să ne vaccinăm! Lumea să vină să se vaccineze! Nu se întâmplă nimic! El este soțul meu. Am venit aici în vizită. Am aflat că aici mă pot vaccina și sunt interesată să mă vaccinez pentru ca totul să revină la normalitate.

Și nu este singurul străin care apelează la serviciile de la noi din țară.

- Eu originar sunt din Ungaria și am venit câteva zile la Arad și m-am gândit că aici între timp rezolv și vaccinarea.

O altă persoană vine din Italia, din Torino: 

- Am niște probleme acasă și cu ocazia asta mă duc să mă și vaccinez.

- Cum este în Italia cu vaccinul?

- Eu trebuia să mă vaccinez undeva prin iunie probabil.

Și români din Austria au venit în țară și decis să se și vaccineze. 

Apostol Albert, medic coordonator centru de vaccinare: Am zilnic 20-30 de studenți sau cetățeni care vin special să se vaccineze din Germania , Franta , Italia, Spania , Ungaria - asta doar din UE - mai avem și cetățeni non-europeni, extracomunitari.

Reprezentanții DSP chiar îi încurajează pe românii din afara granițelor să vină în țară să primească serul.

Horea Timiș- director DSP Arad: Avem un flux prin vamă, cetățeni români care se vaccinează în Arad, aceste lucruri trebuie să fie un mesaj pentru cei care nu s-au vaccinat încă, în România se poate, avem vaccinuri, nu mai este o problema programarea, haideți și vaccinați-vă și fiți responsabili.

În Arad, la sfârșitul săptămânii trecute s-a organizat maratonul vaccinării. Acolo s-au dus, fără programare, cei mai mulți dintre românii stabiliți în străinătate. În continuare, cei care doresc să primească serul anti-COVID pot apela, tot fără programamre, la centrul drive-thru din parcarea unui hipermarket din oraș.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri