Video Trafic intens la ieșirea din Capitală, pe DN1. Românii își încep vacanța de 1 decembrie

Data actualizării: Data publicării:
Trafic intens la ieșirea din Capitală, spre DN1.
Trafic intens la ieșirea din Capitală, spre DN1. Foto: Captură Digi24

Trafic intens la ieșirea din Capitală, pe DN1, semn că mulți bucureșteni se îndreaptă deja spre destinațiile de vacanță. Guvernul a stabilit vineri ca ziua de 29 noiembrie să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, având în vedere că marți, 30 noiembrie, și miercuri, 1 decembrie, sunt zile libere nelucrătoare, conform Codului Muncii.

Centrul Infotrafic recomandă șoferilor și folosirea rutelor alternative

Centrul Infotrafic anunţă că, vineri seară, sunt coloane de maşini în mai multe puncte pe DN 1, pe sensul de urcare spre staţiunile montane şi le recomandă şoferilor să ia în considerare folosirea rutelor alternative.

Astfel, pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti este trafic intens pe sensul către Braşov, între sensurile giratorii DN 1A - km 60 şi Strejnicu - km 61+500 de metri, dar şi pe tronsonul kilometric 64 - 66+500 de metri fiind coloane.

De asemenea, la Comarnic este coloană în mişcare pe direcţia de deplasare Bucureşti-Braşov, de la km 103+500 (Nistoreşti) până la km 106 (Comarnic), la Sinaia traficul este intens, iar la Buşteni, pe sensul de mers Ploieşti către Braşov, este înregistrată coloană în mişcare de la km 128 (localitatea Poiana Ţapului) până la km 130 (Buşteni).

Poliţiştii acţionează pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Valori mari de trafic sunt așteptate și în următoarele ore, pentru că cei mai mulți români aleg Valea Prahovei drept destinație pentru vacanța de 1 Decembrie. Aglomerație este atât la ieșirile din Capitală, cât și în stațiuni, unde se circulă în coloană.

Ziua de 29 noiembrie - zi liberă pentru bugetari

Deși oficial doar zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt libere, adică zilele de marți și miercuri, Guvernul a hotărât să transforme și ziua de luni, 29 noiembrie, în zi nelucrătoare pentru bugetari, astfel încât să se poată face o punte cu weekendul. Această decizie nu se aplică și pentru angajații din mediul privat.

Potrivit unui comunicat al Ministeului Muncii, prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii, și nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie sau participanţilor în aceste procese.

De asemenea, la solicitarea justificată a conducătorului instituției sau autorității publice, prevederea potrivit căreia ziua de 29 noiembrie este zi liberă ar putea să nu se aplice.

„Potrivit documentului aprobat de Guvern, prin centrala Ministerului Finanțelor se vor efectua operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria Statului. De asemenea, unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, care în data de 29 noiembrie 2021 au scadenţă la obligaţiile de plată aferente convenţiilor de împrumuturi din venituri din privatizare, potrivit scadenţarelor de plată anexate acestora la convenţiile de împrumut, vor efectua plata sumelor scadente înaintea acestei date”, a transmis Ministerul Muncii.

Pentru recuperarea zilei libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri