Ultima discuție pe care fata de 16 ani a avut-o cu părinții, înainte să moară în casa iubitului. Un lanț de minciuni a dus la tragedie

Data actualizării: Data publicării:
fata-droguri-digi24

Anchete în lanț după tragedia din Neamț, în care o adolescentă de 16 ani și-a pierdut viața. Fata a murit după ce a consumat droguri date, la prima întâlnire, de un băiat cunoscut pe net. E anchetă inclusiv la Inspectoratul Scolar din Neamț, pentru că adolescenta plecase din București ca să participe la un concurs, însă liceul nici măcar nu a anunțat că organizează o competiție.

Fata de 16 ani a plecat din București ca să participe la un concurs de dezbateri în județul Neamț. Deși la competiție au participat aproape 200 de tineri, directorul liceului care a organizat evenimentul nu s-a gândit că ar trebui anunțat și Inspectoratul Școlar. Instituția a aflat despre tragedie de la televizor, așa că a deschis propria anchetă internă.

Florentina Luca Moise, inspector școlar general Neamț: La nivelul inspectoratului s-a constituit o comisie de verificare a contextului desfășurării activității, mai exact existența unui parteneriat între inițiatorii activității și instituția de învățământ.

Conducerea liceului s-a ocupat de cazarea tinerilor, însă fata care a murit a stat alături de prietena ei într-un alt hotel, rezervat de părinții săi. Odată ce a ajuns în Neamț, au început primele minciuni.

Tatăl fetei decedate: Ea a ajuns la 10 jumătate. A zis că prietena ei doarme și a zis că își face un duș și că urmează să se culce. A fost preluată de la gară de acest băiat în jurul orei 21 și a plecat cu mașina băiatului.

Băiatul care luat-o cu mașina este un traficant de droguri, spun procurorii DIICOT. Cei doi și-ar fi petrecut seara împreună, iar fata a luat stupefiante extrem de puternice.După câteva ore, ea a leșinat.

Tatăl victimei: Se aflau părinții băiatului în locuință la momentul respectiv. Din câte am înțeles, mama băiatului ar fi chemat și ambulanța.

Atât băiatul de 19 ani, care i-ar fi dat drogurile, cât și alți doi complici au fost arestați de procurori. La percheziții, anchetatorii au găsit în casele lor sute de grame de droguri. După tragedie, la București au fost anunțate mai multe controale.

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse: Este un subiect extrem de sensibil pentru fiecare cetățean al țării. Ne dorim activitate de prevenție, nu o dată sau de două ori pe an, aceasta să fie continuă. Fiecare caz așa cum l-ați prezentat și dumneavoastră este o tragedie.

Tatăl fetei va ajunge și el săptămâna viitoare în fața procurorilor, ca martor. Trebuie să le spună anchetatorilor tot ce știe despre drumul pe care fata lui l-a avut din București și până în Neamț, acolo unde a murit din cauza supradozei.



Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri