FOTO VIDEO Avion prăbușit la Tuzla. Care este starea instructorului de zbor

Data actualizării: Data publicării:
avion

Aterizare forţată la Tuzla, în judeţul Constanţa, a unui avion de instrucţie, de mici dimensiuni, care aparţine unei firme private. La bord se aflau pilotul şi un elev. În urmă cu puţin timp autorităţile au confirmat decesul elevului. Pilotul este rănit, dar conştient.

ACTUALIZARE ora 19.45. Reprezentanţii companiei care deţine avionul implicat în incident spun că accidentul este investigat de autorităţile competente, care vor stabili care a fost cauza acestuia. Instructorul de zbor a fost internat la Spitalul Judeţean Constanţa, el având traumatisme şi fracturi de membre, scrie News.ro

Compania care deţinea avionul prăbuşit şi care organizează cursuri de pilotaj la Tuzla, Regional Air Services, a transmis, joi seară, un comunicat de presă, prin care anunţă că aeronava respectivă efectua un zbor de instruire.

“Azi, 21 februarie 2019, la ora 16:03 a avut loc un accident aviatic pe aeroportul din Tuzla, în care a fost implicată o aeronavă de tip Diamond 42, având la bord doi piloţi. Aeronava efectua un zbor de instruire. În acest moment nu se pot divulga numele persoanelor implicate in accident. Vom reveni cu informaţii în legătură cu starea acestora. S-au luat toate măsurile impuse de planul de răspuns la situaţii de urgenţă pentru accidente aeronautice. În prezent, incidentul este investigat de autorităţile cu competenţe specifice”, a transmis Regional Air Services.

Conform Serviciului de Ambulanţă, instructorul de zbor a suferit un traumatism cranian, un traumatism abdominal şi fracturi de membre. El are 54 de ani şi a fost internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

ACTUALIZARE ora 17.00. Persoana decedată era un elev, în vârstă de 50 de ani, care efectua un zbor de antrenament alături de instructorul şcolii de pilotaj de la Tuzla. Pilotul instructor are mai multe traumatisme şi urmează să intre în operaţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Anca Chiriță, purtător de cuvânt ISU Constanța: În aeronavă se aflau două persoane, bărbați. A aterizat forțat în zona Aerdomului Tuzla. Una dintre persoane a fost preluată imediat de elicopterul SMURD și transportată la spitalul județean Constanța. A doua persoană persoană a rămas încarcerată. Colegii mei au extras această persoană cu puțin timp în urmă. Starea fiind extrem de gravă. Medicii au efectuat manevre de resuscitare. Aceștia au fost nevoiți să declare decesul bărbatului. Se vor efectua cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a petrecut evenimentul, dar și cine erau ocupanții acestei aeronave. Dacă persoana decedată e pilotul sau elevul, vom reveni cu noi amănunte.

Foto: SAJ

O aeronavă de mici dimensiuni de tip DA42 a aterizat forțat în zona Aerodromului Tuzla. În avion se aflau două persoane, una se află în stare gravă.

 Anca Chiriță, purtător de cuvânt ISU Constanța: "În aceste moment se lucreaza pentru descarcerarea celei de-a doua persoane. În jurul orei 16.00, în această după-amiază, în zona Aerodormului Tuzla, o aeronavă de mici dimensiuni a aterizat forțat la sol. Nu a fost urmat de incendiu. În aparatul de zbor se aflau 2 persoane. Una a fost preluată de cadrele medicale și transportată la spitalul județean pentru îngrijiri de specialitate."


Foto: SAJ

Cea de-a doua persoană este în stare de inconștiență, adăugat purtătorul de cuvânt.

Avionul s-a prăbușit în jurul orei 16.00.  Din primele informații, în aparatul de zbor se aflau două persoane.

La fața locului au ajuns mai multe ambulanțe, autospecială de stingere și un elicopter SMURD.

Știre în curs de actualizare

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri