Un bărbat care s-a accidentat cu scuterul a murit la Satu Mare pentru că patru spitale nu s-au înțeles între ele ca să îl trateze

Data actualizării: Data publicării:
Pat gol într-un spital
3 din 10 spitale din țară mai au bani doar pentru salarii, nu și pentru tratarea pacienților. Foto: Profimedia Images

Un bărbat care a suferit un accident cu scuterul a murit, după ce patru spitale nu s-au înțeles între ele ca să îi acorde îngrijiri medicale. La Spitalul din Satu Mare unde a ajuns inițial nu erau doctori specializați să îl trateze.

Bărbatul de 52 de ani a ajuns la Spitalul din Satu Mare cu o ambulanță, după ce a suferit accidentul în urma căruia s-a lovit la piept.

Pentru că spitalul nu are secție de chirurgie toracică, medicii de la Satu Mare au încercat să îl transfere la spitale din județele învecinate.

Prima dată au încercat la Spitalul din Cluj, dar au fost refuzați pe motiv că ar trebui să încerce întâi la Baia Mare pentru că e mai aproape. La Spitalul din Baia Mare nu  mai erau însă locuri, așa că s-a încercat transferul la Oradea, dar fără succes.

Pacientul a rămas la Spitalul din Satu Mare până dimineață, când a suferit un stop cardio-respirator, iar pe fondul mai multor complicații a murit.

Familia a contactat un avocat și a anunțat că va da spitalul în judecată. Totodată, familia a depus plângere la Colegiul Medicilor.

Reprezentanții Spitalului din Satu Mare spun că nu e prima oară când apelează la spitale din județe învecinate pentru transferul pacienților și sunt refuzați.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri