Un bărbat din Alba a furat două batoane de ciocolată dintr-un magazin. S-a ales cu dosar penal, iar procesul a durat mai bine de un an

Data publicării:
barbat care mananca ciocolata cu ochii inchisi pe fundal alb
Bărbatul care furase cele două batoane de ciocolată a fost prins de paznicul magazinului. Credit foto: Guliver/Getty Images

Dosarul unui bărbat din Alba, care a furat două batoane de ciocolată dintr-un supermarket, a costat timp și bani pentru instanțele de judecată din România, scrie Alba24.ro. Procesul, deschis în toamna anului trecut, a fost închis abia zilele trecute, după ce în vară reprezentanții magazinului au spus că și-au recuperat prejudiciul de 8 lei și că nu mai au alte pretenții.

Pe 30 octombrie 2022, în jurul orei 10:50, bărbatul a intrat într-un supermarket din Alba Iulia. A mers la raionul de dulciuri și "a sustras de pe rafturile magazinului două bucăți (batoane) de ciocolată, trecând de casele de marcat fără a achita contravaloarea bunurilor, fiind oprit la ieșirea din magazin de agentul de pază, ocazie cu care a restituit bunurile sustrase", se arată în motivarea instanței consultată de sursa citată.

Pentru fapta sa, polițiștii au deschis, pe numele individului, dosar penal. În vară, reprezentații magazinului au spus că nu mai au pretenții, întrucât și-au recuperat prejudiciul.

În data de 27 iulie 2023, procurorii au propus ca dosarul să fie închis. Peste alte trei luni, cazul a ajuns pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, scrie sursa citată. Dosarul pentru furt a fost închis, cu sentință definitivă, abia pe 21 noiembrie.Întreaga procedură a costat, însă, bani, care vor fi plătiți de la bugetul de stat.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri