Un bărbat din Vrancea a fost șantajat cu 5.000 de euro pe rețelele sociale. Cunoscuse online o femeie și a intrat în jocul ei

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu telefonul in mana
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Vrancea a fost șantajat pe internet cu mai fotografii și videoclipuri cu el, în care apărea dezbrăcat. Individul cunoscuse online o femeie, cu care s-a conversat mai întâi prin mesaje scrise și apoi prin video-call. Doar că, după ce l-a convins să se dezbrace în fața camerei video, bărbatul a ajuns să fie șantajat cu 5.000 de euro, scrie Monitorul de Vrancea.

Totul a început după ce bărbatul a fost contactat prin intermediul aplicației Facebook Messenger de o femeie necunoscută. Au purtat câteva discuții în limba engleză, inițial prin mesaje scrise. După ce i-a câștigat încrederea, femeia i-a propus să se converse și prin intermediul video-call, ocazie cu care l-a ademenit să se dezbrace în fața camerei video.

Bărbatul a intrat în jocul necunoscutei, doar că, ulterior, a ajuns să fie șantajat, scrie sursa citată. Pentru a nu publica pe rețelele sociale fotografiile și clipurile video realizate prin intermediul camerei web, femeia i-a cerut 5.000 de euro.

În loc să plătească suma cerută, bărbatul s-a dus la Poliție și a povestit tot ce s-a întâmplat.

Doar că respectivul cont de Facebook dispăruse între timp, motiv pentru care bărbatul și-a retras plângerea făcută. Soluția procurorilor a fost de renunțare la urmărirea penală, ordonanța emisă în acest sens fiind confirmată și de instanță, mai scrie sursa citată.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri