Un depozit de GPL din Caracal al familiei Doldurea avea scurgeri de gaze la instalația cu ajutorul căreia era mutat combustibilul

Data publicării:
depozit de gpl butelii
Unul dintre cele mai mari depozite GPL din Caracal, care aparținea familiei Doldurea, a fost amendat. Foto: Digi24

Unul dintre cele mai mari depozite GPL din Caracal, care aparținea familiei Doldurea, a fost amendat. În urma controalelor începute de autorități după exploziile de Crevedia, inspectorii au descoperit scăpări de gaze la o instalație cu ajutorul căreia era mutat combustibilul. Ceea ce înseamnă că oricând s-ar fi putut petrece un dezastru similar cu cel de sâmbăta trecută.

În acest depozit se află o cantitate de gaz de 25 de ori mai mare decât cea care era depozitată la Crevedia.

Comisia mixtă care a demarat aceste controale la depozitele de GPL din Caracal a descoperit neregularități la acest depozit al familiei Doldurea, unde se află 4 vagoane de GPL. Au fost descoperite scăpări la instalația cu care era mutat combustibilul din vagoane în autocisterne – un robinet era defect, așa că acolo se putea întâmpla oricând o tragedie.

Autoritățile au amendat firma cu 5.000 de lei, sancțiunea maximă care poate fi aplicată în acest caz. Totuși, dacă va plăti în ce mult două săptămâni, suma este de doar 1.000 de lei.

Depozitul este situat la 500 de metri de sediul IPJ Olt, ai cărui reprezentanți spun că ambele depozite au fost controlate în luna iunie și nu au fost găsite nereguli.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri