Un șofer care a fugit de polițiști 20 de kilometri pe autostrada A1 a rămas fără permis și a primit o amendă uriașă

Data publicării:
masina de politie
FOTO: Shutterstock

Un şofer din Sibiu a fost amendat cu 5.610 lei şi a rămas fără permis pentru 150 de zile, după ce a pus în pericol siguranţa circulaţiei rutiere pe autostrada A1, acesta neoprind la semnalul regulamentar al poliţiştilor, lovind o baliză, fiind urmărit apoi pe o distanţă de 20 de kilometri, potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

În urma apariţiei, pe reţelele de socializare, a unor imagini surprinse duminică pe autostrada A1, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul IPJ Alba a făcut luni mai multe precizări.

"La data de 21 ianuarie 2024, în jurul orei 15.00, poliţiştii Biroului Poliţia Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea - Deva au depistat, la km 325, pe sensul spre Râmnicu Vâlcea, un autoturism înmatriculat în judeţul Sibiu, care circula cu viteza de 171 de kilometri/oră, în zona unde limita de viteză este de 130 de kilometri/oră. Autoturismul a fost identificat, în trafic, în zona kilometrului 316, balizată corespunzător, prin devierea traficului din banda 2 în banda 1, dar nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor, lovind o baliză", se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

Potrivit IPJ Alba, şoferul a fost urmărit pe o distanţă de aproximativ 20 de kilometri, iar bărbatul a adoptat "un comportament agresiv, prin trecere repetată de pe o bandă de circulaţie pe alta, dar şi pe banda de urgenţă".

Autoturismul urmărit a fost oprit la kilometrul 296.

"La volanul acestuia a fost identificat un bărbat, de 32 de ani, din Porumbacu, judeţul Sibiu, faţă de care a fost luată măsura sancţionării contravenţionale pentru conducere agresivă, nerespectarea indicaţiilor poliţiştilor, circulaţie pe banda de urgenţă, folosirea telefonului mobil şi pentru că a lovit baliza în încercarea de a evita oprirea, cu amendă în valoare totală de 5.610 lei", se precizează în comunicat.

Ca măsură complementară, poliţiştii au dispus reţinerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 150 de zile.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest şi cu aparatul drogtest, care au indicat că nu se afla sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri