Video Momentul în care mina găsită în Marea Neagră a fost detonată

Data actualizării: Data publicării:
mină în apă
Mină marină. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

ACTUALIZARE Mina găsită în Marea Neagră de o navă de pescuit a fost detonată joi de specialiştii din cadrul Forţelor Navale.

Știrea inițială

Forțele Navale Române au trimis joi după-amiază o navă de intervenție în Marea Neagră, după ce au fost sesizate de echipajul unui un vas de pescuit, care a găsit în trauler un „obiect asemănător cu o mină marină”. 

Nava de pescuit „Flamingo 4”, care desfășura activități specifice la o distanță de aproximativ 8 mile marine travers de Capu Midia, a raportat joi, 13 aprilie 2023, prezența unui obiect asemănător cu o mină marină în trauler.

„Conform procedurilor specifice, după primirea solicitării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat intervenția cu puitorul de mine «Viceamiral Constantin Bălescu» (PM-274), cu o grupă de scafandri EOD ambarcată la bord. Nava a ieșit din portul militar Constanța în jurul orei 14.00, echipajul fiind pregătit să intervină pentru neutralizarea obiectului raportat”, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale.

Aceasta este cea de-a șasea intervenție a Forțelor Navale Române pentru neutralizarea unei mine marine. De la începutul războiului din Ucaina până în prezent, au fost confirmate și distruse 68 de mine marine în bazinul vestic al Mării Negre: 1 de Georgia, 4 de Bulgaria, 5 de România, 7 de Turcia și 51 de Ucraina, mai arată Forțele navale.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri