Unde puteți completa online declarația pe propria răspundere de care aveți nevoie pentru a ieși din casă

Data publicării:
politisti control
Foto: Inquam Photos / George Călin

O nouă platformă vă permite să compleați online declarația pe propria răspundere sau adeverința de la angajator, necesare pentru orice declarație pe perioada carantinei, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Platforma formular.sts.ro este găzduită pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale și le permite cetățenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite și, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora, precizează însă GCS.

Ddtele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului, se mai arată în comunicat.

Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

Formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. Orice alte astfel de platforme online nu beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea, arată GCS, avertizând asupra riscului folosirii unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri