Vela: Au fost înregistrate aproape 200 de accidente rutiere cu trotinete electrice

Data publicării:
Controversial E-Scooters Around Los Angeles Stir Debate And Anger
Foto: Guliver / GettyImages

Ministrul de Interne, Marcel Vela, spune că în perioada 2016 - 2019 au fost înregistrate 192 de accidente rutiere în care au fost implicate trotinete electrice. În aceste condiții, MAI a elaborat un proiect de reglementare a acestor vehicule.

„Folosirea trotinetei electrice a generat foarte multe accidente. MAI a elaborat un proiect de ordonanță a Guvernului care va modifica OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice prin introducerea unor prevederi referitoare la utilizarea trotinetelor electrice pe drumurile publice. Ne dorim prin acest proiect creșterea nivelului siguranței rutiere în România, prin prevenirea accidentelor în care sunt implicate trotinetele electrice”, a spus ministrul, într-o conferință de presă.

„În perioada 2016 - 2019 au fost înregistrate 192 de accidente rutiere cu implicarea conducătorilor de trotinete electrice soldate cu un deces, 37 răniți grav și 156 răniți ușor”, a precizat Vela.

El a adăgat că proiectul supus dezbaterii stabilește norme de conduită obligatorii pentru conducătorii de trotinete electrice.

Potrivit proiectului, trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista pentru biciclete, de către pesoane care au cel puțin 14 ani și care poartă obligatoriu cască de protecție dacă nu au împlinit 16 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri