VIDEO. Cum au petrecut românii Revelionul 2019

Data actualizării: Data publicării:
revelion 2019 iasi

Revelionul 2019 a arătat apetitul pentru distracție al românilor, care au vrut să uite de grijile de peste an. Sute de mii de români au sărbătorit trecerea dintre ani în aer liber, în pieţele din marile oraşe. Petrecerile de stradă au fost animate de artişti celebri, iar focul de artificii a luminat cerul la miezul nopţii. A fost distracţie şi voie bună în toată ţara.

În Timișoara, oraşul de pe Bega, peste 2.000 de oameni din patru etnii au sărbătorit trecerea în noul an în Piața Victoriei. Artişti îndrăgiţi au încălzit atmosfera şi toată lumea a intrat cu voie bună în noul an.

- De la muzică îţi vină să sari, aşa, de-a dreptul, de parcă ai fi pe scenă, explică o fetiță.

-Ai o formaţie preferată?

- Îmi plac toate.

„Foarte frumos, ne distrăm, ne încălzim cu vin”, spune o tânără.

Aproape 700 de timișoreni au petrecut într-un mod atipic Revelionul... la Operă. De mai bine de două decenii, la Opera Naţională din Timişoara, în ultima noapte dintre ani, se joacă cu casa închisă spectacolul "Liliacul", capodopera lui Johann Strauss. Ultima seară a lui 2018 n-a fost o excepţie: biletele s-au vândut ca pâinea caldă, încă din luna noiembrie.

În capitala Moldovei, 15.000 de ieşeni dornici de distracţie au marcat intrarea în 2019 în faţa Palatului Culturii. De pe scenă, au făcut antren până după miezul nopţii DJ Sava, Annes şi Saragossa Band.

„Îmi place. Mi-a plăcut dintotdeauna”, spune un spectator .

„Foarte frumos. Excepţional de frumos”, adaugă un altul.

Aşadar, Noul An i-a prins pe ieşeni într-o dispoziţie de zile mari.

15.000 de oameni au fost şi în centrul Craiovei, unde Smiley, care a ajuns în grabă în inima Olteniei după concertul din Bucureşti, a fost sufletul petrecerii.

Citiți și:  Revelion 2019. Cum s-au distrat bucureștenii

„Am venit de la 100 de kilometri să văd acest spectacol cu Smiley și să împart un pahar de șampanie cu toți craiovenii, cu toți oltenii. La mulți ani, Oltenia!” spune un participant.

La miezul nopţii a curs şampania şi au curs şi dorinţele pentru noul an.

Şi sibienii s-au strâns cu miile în Piața Mare din oraş. Au cântat împreună cu Ștefan Bănică Junior, care a electrizat atmosfera.

„Sper să fie un an mai bun decât 2018!”, spune o spectatoarw.

De un Revelionul idilic, departe de agitația orașului, au avut parte turiştii aflaţi la o pensiune din judeţul Cluj, la Ciurila. Gazdele i-au ospătat cu bucate tradiţionale şi cu preparate din peşte proaspăt, din păstrăvăria pensiunii. Iar după ospăţ, au urmat urările de An nou şi îmbelşugat!

Primele căsătorii din 2019, la Poarta Sărutului de la Târgu Jiu

O noapte specială a fost și pentru opt cupluri care şi-au unit destinele sub Poarta Sărutului, la Târgu Jiu, chiar în primele minute din 2019. De aproape două decenii, celebra sculptură a lui Brâncuşi a devenit altar de cununii civile. Tinerii care şi-au jurat acolo dragoste eternă spun că monumentul poartă noroc.

Ion şi Roxana sunt împreună de trei ani. El este din Târgu Jiu, iar ea, din Bârlad. Au deja împreună doi copii, pe care i-au ţinut în braţe când s-au cununat. Locul în care şi-au spus "DA" are pentru ei o semnificaţie aparte: „Aici ne-am sărutat prima dată. De câte ori venim, ne este drag să trecem pe aici, să o revedem”.

Ceilalţi tineri pe care iubirea i-a adus la Poarta Sărutului au venit din Bucureşti, Timiş, Dolj, Argeş şi Gorj.

- De ce aţi vrut să vă cununaţi aici? Care a fost cu ideea?
-Am vrut să avem o amintire deosebită.
- De cât timp vă cunoaşteţi?
- De trei luni de zile şi după zece zile a spus DA!

Din partea municipalităţii, tinerii proaspăt căsătoriţi au primit flori, şampanie şi tort.  Ca să se cunune în noaptea dintre ani, fiecare cuplu a plătit o taxă de 500 de lei. Cununiile de Revelion la Poarta Sărutului au o tradiţie de 17 ani. Până acum, peste 300 de cupluri şi-au unit destinele acolo.

Citiți și: 

FOTO VIDEO REVELION 2019. Cele mai frumoase artificii și momente ale petrecerilor de Anul Nou

VIDEO Revelion 2019. Surpriză la Londra, în timpul focului de artificii: Mesaj rostit în limba română

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri