VIDEO. Un șofer român de TIR a scăpat de control în Ungaria, după ce a spus că vine de la Milano

Data actualizării: Data publicării:
sofer-tir-ungaria
Foto: captură Facebook/Glumețul Oraşului

Un video urcat pe Facebook de un șofer de TIR din România provoacă stupoare în presa ungară, transmite Balazs Barabas, corespondentul Digi24 la Budapesta.

Este vorba de un TIR oprit de garda financiară ungară. Șoferului i se cer actele și e întrebat de unde vine. El spune că din Italia, de la Milano, adică una din cele mai grav afectate zone de coronavirus. Cei doi agenți se sfătuiesc puțin, după care îl lasă pe șofer să își continue drumul, cu un salut prietenos.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Clipul a fost încărcat pe Facebook pe 8 martie, iar data indicată de camera de bord arată anul 2017, însă, contactat de site-ul index.hu, Oficiul Național pentru Impozite și Vami (NAV) a confirmat incidentul și a spus că șoferul a fost lăsat să plece mai departe fără niciun fel de control.

„În situația prezentată, colegii NAV, pe baza riscului sanitar estimat, au renunțat la aplicarea procedurilor generale valabile în aceste cazuri”, precizează instituția maghiară.

La doar patru zile de la postarea filmulețului, miercuri, guvernul ungar a decretat stare de pericol național și a interzis orice acces al cetățenilor străini din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran (mai multe informații aici).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri