Vlad Pascu a fost audiat de procurori. Tânărul de 19 ani care a ucis doi tineri în 2 Mai a stat mai puțin de jumătate de oră la DIICOT

Data actualizării: Data publicării:
drogat-sofer
Momentul în care șoferul drogat din 2 Mai este testat de poliție pentru consum de alcool, deși avea în mașină substanțe interzise FOTO: Digi24

Tânărul care s-a urcat drogat la volan și a ucis doi studenți a ieșit din arest pentru a fi audiat la sediul DIICOT Constanța. Acolo s-a deschis al doilea dosar pe numele său, pentru deținere de droguri. Între timp, ancheta pentru ucidere din culpă continuă - procurorii au cerut experților să stabilească ce viteză avea când a lovit în plin grupul de tineri, iar legiștii trebuie să stabilească ce cocktail de droguri consumase șoferul.

Cazul șocant naște în continuare și reacții politice - premierul a cerut măsuri urgente, iar poliția a ieșit rapid să explice cum va acoperi lipsa de teste de detecție a drogurilor în rândul șoferilor.

Mai puțin de jumătate de oră a stat Vlad Pascu în fața procurorului de la DIICOT care i-a deschis al treilea dosar de deținere de droguri. E vorba de țigara cu marijuana și de cele patru antidepresive găsite în mașină la filtrul la care a fost oprit cu nici trei ore înainte de tragedie.

Dimineață, șoferul a stabilit în arest, cu noua avocată, strategia în fața magistraților.

Vlad Pascu a mai avut două dosare de deținere de droguri - la 13 și la 18 ani a fost prins cu marijuana, însă de fiecare dată procurorii l-au iertat. Polițiștii care l-au prins a treia oară cu droguri, dar l-au lăsat să plece netestat dau acum explicații în fața procurorilor

Între timp, poliția încearcă să își spele imaginea. Anunță un număr record de șoferi sancționați ori cercetați pentru abuz de droguri ori alcool. Dar și că are de gând să dubleze numărul de aparate drug test din dotarea agenților de teren.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române: Avem la toate județele o medie de 3 aparate drug test, pe care polițiștii rutieri le folosesc în activitatea de zi cu zi.

Ancheta pentru ucidere din culpă și conducere sub influența substanțelor interzise după tragedia din 2 Mai continuă în paralel. Procurorii au cerut unui expert să stabilească ce vitează avea bolidul condus de șoferul de 19 ani în momentul impactului.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri