Video Ziua Limbii Române la Chișinău: Ambasadorul UE în Moldova, Janis Mazeiks, cântă rock pe versurile lui Grigore Vieru

Data actualizării: Data publicării:
Jānis Mažeiks
Ambasadorul UE la Chişinău, Jānis Mažeiks. Sursa foto: captură video

Ambasadorul UE la Chişinău, Janis Mazeiks, a adus un omagiu limbii române interpretând o melodie rock pe versuri de Grigore Vieru, de Ziua Limbii Române. Videoclipul a fost postat pe o rețea de socializare, transmite Agerpres.

Janis Mazeiks a fost inspirat de melodia „Dzimta Valoda”, compusă în anii '90 a formaţiei letone Līvi, ale cărei versuri sunt de fapt traducerea poeziei „În limba ta” de Grigore Vieru.

Ambasadorul Janis Mazeiks a avut ideea să o readapteze și a folosit poezia originală, păstrând melodia extrem de populară în ţara sa de origine şi care este considerată unul dintre simbolurile renaşterii naţionale în Letonia. Angry Band i-a sărit în ajutor, iar formaţia Livi şi Călin Vieru, deţinătorii drepturilor asupra melodiei şi asupra versurilor, respectiv, au fost încântaţi de proiect.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri