Zona din România unde temperatura resimțită a ajuns la minus 32 de grade Celsius

Data actualizării: Data publicării:
METEO - TERMOMETRU
Termometru, temperaturi scazute.

Termometrele de la stația meteorologică Iezer din Munţii Rodnei au înregistrat, luni, minus 32 de grade Celsius, cea mai scăzută din țară, potrivit CJSU Maramureș.

„Indicele de răcire (IR) a atins pragul de - 32 de grade la staţia meteo Iezer”, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă, citat de Agerpres.

Potrivit specialiştilor, indicele de răcire reprezintă temperatura resimţită şi se calculează în funcţie de temperatura aerului şi viteza vântului.

Prefectura Maramureş a anunţat că vremea va fi luni deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea.

„Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 si -5 grade, iar cele minime între -18 si -14 grade, izolat mai coborâte până spre -20 de grade. Izolat, în zonele joase, se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Gheaţa este prezentă la malul râurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Barsau, Lapus, Nistru, Suciu, Cavnic si Firiza. Curg sloiuri de gheaţă pe cursul râurilor Tisa, Iza, Mara şi Lăpuş”, a mai transmis Prefectura Maramureş, potrivit jurnalmm.

Sursa citată a precizat că cel mai rece a fost duminică seară și luni dimineața la Târgu Lăpuş -20 grade Celsius.

Stratul de zăpadă este și el destul de consistent. Acesta măsura până la 55 cm la stația meteo Iezer, 43 cm în Pasul Gutâi, 40 cm la Băiuț, 39 cm la Cavnic, 30 cm în Baia Borșa, 29 cm la Poiana Borșa, 25 cm la Târgu Lăpuș, 17 cm la Ocna Șugatag, Baia Mare și Sighetu Marmației.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri