Video&Foto Afacere ilegală cu uniforme și insigne de polițiști, pompieri și jandarmi. Marfa produsă în atelierul din Brașov era vândută online

Data publicării:
colaj uniforme fake
Uniformele și insignele confecționate ilegal în atelierul din Brașov erau vândute pe internet. Sursa foto: colaj capturi video Poliția Română

Descoperire șocantă într-un atelier de confecții din Brașov. Oamenii legii au găsit zeci de uniforme și insigne brodate, similare cu cele purtate de polițiștii, pompierii și jandarmii români. Marfa, confecționată ilegal în unitate, era vândută online și livrată apoi prin curier. Patronii afacerii ilegale au fost amendați cu 10.000 de lei, scrie Brașov.net.

Atelierul în care erau confecționate ilegal uniformele are ca obiect de activitate principal fabricarea altor articole de îmbrăcăminte. Zilele trecute, polițiștii i-au trecut pragul, într-un control pentru prevenirea şi combaterea infracționalității economice.

Nu mică le-a fost surprinderea oamenilor legii când au văzut că în interior erau reproduse, de fapt, uniforme folosite de autoritățile române și de salvatori.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

"Din verificările efectuate a reieșit faptul că la punctul de lucru al operatorului economic funcționa un atelier de confecții textile, care ar fi produs și ar fi comercializat articole de echipament și semne distinctive din compunerea uniformelor polițiștilor, jandarmilor și pompierilor, în afara prevederilor legale", au transmis reprezentații Poliției Române pentru sursa citată.

Articolele ar fi fost vândute pe internet, în baza unor comenzi primite fie pe site-ul firmei, fie prin telefon. Ulterior, marfa ajungea la clienți prin intermediul firmelor de curierat.

"În baza celor constatate, s-a procedat la aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei, precum și la confiscarea celor 183 de articole de echipament și semne distinctive identificate", au mai transmis reprezentanții Poliției Române pentru sursa citată.

Atelier ilegal de uniforme. Sursa foto: captură video Poliția Română
Atelier ilegal de uniforme. Sursa foto: captură video Poliția Română

 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri