Alec Baldwin, dat în judecată de familia unui militar ucis în timpul retragerii din Afganistan. Ce acuzații îi sunt aduse actorului

Data actualizării: Data publicării:
Alec Baldwin
Alec Baldwin FOTO: Profimedia Images

Membrii familiei unui pușcaș marin american care a fost ucis în timpul retragerii din Afganistan l-au dat în judecată pe actorul Alec Baldwin, cerându-i daune de 25 de milioane de dolari după ce acesta i-a acuzat pe Instagram că sunt insurecționiști, potrivit CNN.

Starul de la Hollywood este dat în judecată pentru defăimare și neglijență de familia unui pușcaș marin mort, după comentariile pe care actorul le-a făcut despre prezența unuia dintre membrii familiei în afara Capitoliului SUA pe 6 ianuarie 2021.

Surorile și văduva caporalului Rylee J. McCollum, care a murit pe 26 august 2021, în timpul atacului sinucigaș cu bombă din Kabul, Afganistan, cer 25 de milioane de dolari, plus taxe legale, după ce s-au confruntat cu traume în urma comentariilor lui Baldwin, potrivit instanței.

Ce a postat actorul despre familia soldatului ucis

După moartea lui McCollum a fost deschis un cont GoFundMe pentru văduva sa, Jiennah McCollum, „și fiica lor care se va naște în curând”, se arată în proces. Alec Baldwin a auzit despre contul GoFundMe și a trimis un cec de 5.000 de dolari surorii defunctului, Roice McCollum, nevestei Jiennah și copilul ei, ca „un tribut adus unui soldat căzut la datorie”.

Pe 3 ianuarie, sora militarului ucis „a postat pe pagina sa de Instagram o fotografie cu o mulțime de demonstranți de la Monumentul Washington, în așteptarea aniversării unui an de la participarea ei la demonstrația de la Washington DC, pe 6 ianuarie 2022”, se arată în procesul pe rol împotriva actorului celebru.

Când Baldwin a văzut postarea lui Roice înainte de aniversarea unui an, a început să-i trimită mesaje pe Instagram.

„Când am trimis dolarii pentru răposatul tău frate, din respect pentru ce a făcut pentru această țară, nu știam că ești unul dintre răsculații din 6 ianuarie”, i-a reproșat actorul, potrivit CNN.

Schimb de replici între actor și familia pușcașului marin

Roice „nu a fost niciodată reținută, arestată, acuzată sau condamnată pentru vreo infracțiune asociată cu participarea ei la evenimentul din 6 ianuarie 2021, de la Washington, DC”, se arată în proces. Femeia i-a răspuns lui Baldwin, spunându-i că să „protestezi este perfect legal în țară și deja m-am întâlnit cu FBI. Mulțumesc, să aveți o zi bună!”.

Baldwin a reacționat cu: „Nu cred. Activitățile tale au dus la distrugerea ilegală a proprietății guvernamentale și la moartea unui ofițer și au cauzat un atac asupra certificării alegerilor prezidențiale. Ți-am postat fotografia. Baftă”. La aproximativ 20 de minute după ce Baldwin a distribuit pe feed-ul Instagramului postarea lui Roice, ea „a început să primească mesaje ostile, agresive și pline de ură de la adepții lui Baldwin”, susțin avocații săi.

Postarea lui Baldwin pe Instagram, pe care a șters-o ulterior, spunea că informațiile potrivit cărora persoanele care au protestat la Capitoliu au făcut-o într-un mod pașnic sunt „porcării” și că el a donat bani pentru un soldat care a murit în Afganistan.

„Am făcut niște cercetări. Am descoperit pe IG că această femeie [Roice McCollum] este sora (sâc) unuia dintre soldații care au fost uciși în Kabul, Afganistan. M-am oferit să-i trimit cumnatei [Jiennah McCollum] niște bani ca un tribut adus fratelui ei răposat, văduvei lui și copilului lor. Ceea ce am și făcut. Dar găsesc asta. Adevărul este mai ciudat decât ficțiunea”, a adăugat actorul.

Alec Baldwin, dat în judecată pentru defăimare și neglijență

Plângerea formulată de familie afirmă că Roice McCollum a primit mesaje „ostile, agresive și pline de ură” de la urmăritorii lui Baldwin, în decurs de doar câteva minute după postarea făcută de actor. La câteva ore după postarea lui Baldwin, și văduva pușcașului marin, Jiennah, au început să primească „mesaje de ură și chiar amenințări cu moartea”, potrivit procesului.

„Nici Cheyenne, nici Jiennah” nu au fost la Washington, pe 6 ianuarie 2021, se arată într-o declarație pusă la dosar. Jiennah a primit un mesaj în care era numită „rasistă”, femeia fiind afro-americană.

Familia bărabtului cere un proces cu juriu. Pe lângă neglijență și defăimare, aceștia îl dau în judecată pe Baldwin pentru invazia vieții private și provocarea intenționată de suferință emoțională.

„Indiferent de politica unei persoane, ceea ce a făcut Baldwin aici nu ar trebui trecut cu vederea. El este unul dintre cei mai cunoscuți oameni din țară și are o rețea socială urmărită de mulți internauți, de cinci ori populația statului Wyoming. El a abuzat de acea platformă cu bunăvoie (…)”, a spus avocatul Dennis Postiglione într-un comunicat de presă.

Aceasta nu este singura bătălie legală a lui Alec Baldwin. Luna trecută, actorul le-a predat telefonul mobil anchetatorilor, ca parte a investigației lor cu privire la împușcarea mortală a Halynei Hutchins pe platoul de filmare de la „Rust”. De asemenea, starul este dat în judecată de către membrii echipajului Serge Svetnoy pentru neglijență.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri