Alerta falsă cu bombă la un mall din București a stat necitită de poliție mai bine de 10 ore

Andreea Georgescu Data actualizării: Data publicării:
mall amenintare bomba
După trei ore de verificări nu a fost identificat nici un dispozitiv exploziv, iar activitatea în centrul comercial a fost reluată. Foto: Alexandru Prepeliță

Emailul prin care poliția a fost anunțată că o bombă a fost plasată într-un mare centru comercial din București a stat necitit aproape zece ore. Mesajul a fost trimis la miezul nopții, însă a fost deschis de un polițist abia la ora 10 dimineața.

Andreea Georgescu, reporter Digi24: „Emailul cu amenințarea cu bombă a fost transmis la Poliția Română prin intermediul site-ului care conține o secțiune de transmitere de petiții la miezul nopții, în mesaj fiind indicată ora 14:00, momentul în care urma să fie detonată presupusa bombă.

Problema este că emailul respectiv este citit de un singur polițist, care intră în tură la ora 8:00 și își încheia tura la ora 16:00. Polițistul a ajuns la serviciu, a început să citească emailul, a ajuns la amenințarea respectivă la ora 10:00, a direcționat mesajul către Poliția Capitalei, polițiștii au încercat să vadă cine este persoana care a trimis emaiul, să vadă dacă sunt antecendente, au bănuit o alertă falsă, doar că nu au reușit să îl indentifice pe cel care a trimis emailul, și pentru că mai era mai puțin de o oră până la presupusa detonare s-a luat decizia, împreună cu cei de la SRI, a evacuării centrului comercial. Verificările au durat mai bine de 3 ore și s-a dovedit că alarma era falsă. Și acum poliția înceracă să dea de urma celui care a trimis emailul respectiv”.

Un mall din sectorul 3 al Capitalei a fost evacuat, miercuri, după ce a fost primită o amenințare cu bombă. După trei ore de verificări nu a fost identificat nici un dispozitiv exploziv, iar activitatea în centrul comercial a fost reluată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri