Video&Foto Aur ascuns la motorul mașinii. Peste 5 kilograme de bijuterii, în valoare de 1.250.000 lei, au fost confiscate în Vama Giurgiu

Data publicării:
bijuterii-aur-contrabanda-vama-giurgiu
La controlul mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit peste 5 kg de bijuterii din aur ascunse la motor. Sursa foto: Poliția de Frontieră

Peste 5 kilograme de bijuterii din aur, care urmau să ajungă pe piața din România, au fost confiscate în Vama Giurgiu. Pentru că nu avea documente legale și crezând că va scăpa neprins, șoferul a ascuns bijuteriile la motorul mașinii. La control, însă, polițiștii de frontieră au descoperit și au confiscat aurul în valoare de peste 1,2 milioane lei. Șoferul turc este cercetat acum pentru contrabandă.

Bărbatul, un cetățean turc în vârstă de 50 de ani, a vrut să intre în România în noaptea de marți spre miercuri, prin Vama Giurgiu.

"În data de 11.01.2023, în jurul orei 03:30, la PTF Giurgiu - Rutier s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean turc în vârstă de 50 de ani, care conducea un autoturism marca Skoda, înmatriculat în Turcia. La control, colegii noştri au descoperit, disimulate în compartimentul motor al autoturismului, mai multe pachete cu bijuterii ce păreau a fi din aur galben și alb", transmite Poliția de Frontieră.

În total 5,015 kilograme de bijuterii, ascunse la motorul mașinii, în pachete bine închise. Pentru că șoferul nu avea documente de proveniență, întreaga cantitate de aur, în valoare de 1.254.000 lei, a fost confiscată.

"În prezent, față de cetățeanul turc, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr.86/2006 privind Codul Vamal, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun", se mai arată în comunicat Poliției de Frontieră.

Sursa foto: Poliția de Frontieră
Sursa foto: Poliția de Frontieră

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri