Video Bebeluș mort la o maternitate din Mehedinți, după ce o gravidă a fost lăsată să aștepte până dimineață. Medicul și asistenta, reținuți

Data publicării:
bebelus
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Un medic și o asistentă de la maternitatea Drobeta Turnu Severin, din județul Mehedinți, au fost luați pe sus de procurori. Măsura vine la opt luni de la un scandal-monstru la spital. Copilul nenăscut al unei familii a murit în pântecele mamei, chiar înainte de naștere. Medicul și asistenta sunt acum acuzați de vătămarea fătului.

Un medic și o asistentă de la Secția Obstetrică-Ginecologie a Maternității Drobeta Turnu Severin sunt acuzați că au amânat câteva ore o gravidă care ar fi trebuit să nască. Medicul nu era în spital și a decis să ajute femeia abia dimineață, când a ajuns la spital. Fătul s-a născut mort. Soțul povestea cu groază prin ce a trecut, în februarie.

„Pe la ora 03:00 i-au și zis că o să intre în sala de nașteri, ea sângera, avea stări de vomă, și când ajuns la capătul sălii de naștere i-au zis să se întoarcă înapoi că nu naște acum, că vine dimineața să nască la 06:00, că numai bine la 08:00 vine și doctorița care i-a supravegheat sarcina, să nască cu ea. Am lăsat-o aici, crezând că este în siguranță, pe mâini bune și dimineața când m-au sunat pe la ora 06:00, îmi spune că bebelușului nu-i mai bate inima, că este decedat în ea și nu poate să-l nască. Am venit aici, l-a născut, dar copilul era decedat”, povestea Ionuț Tiribentea, tatăl copilului.

Bărbatul spune că, din ce știe, în timpul sarcinii nu au existat probleme. „Consultații lunar, chiar și de două, trei ori într-o lună. Și aici, la spital, când am consultat-o, totul bine, numai că dimineață am auzit telefonul că nu mai este bine”, mai spune e. 

Gravida ar fi cerut o cezariană de urgență, ceea ce nu s-a întâmplat.

„La internare și în cursul zilei lucrurile au decurs normal, însă peste noapte bebelușul a decedat, persoana vătămată suspectând ca medicii din cadrul spitalului nu au luat toate masurile medicale necesare, în vederea preîntâmpinării decesului. În prezent se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu”, a declarat pentru Digi24 Gheorghe Ciocan, procuror-șef Secția Urmărire Penală Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Și Colegiul Medicilor a anunțat atunci că desfășoară propria anchetă, la fel și spitalul.

„Unitatea medicala s-a autosesizat, a deschis o anchetă internă, toată echipa medicală depune referate și note explicative, pacienta este bine, dar pentru noi este un eveniment nefericit și nu ne-am dori să se întâmple niciodată”, a spus Elena Bololoi, director îngrijiri medicale Spitalul Județean de Urgență.

Cele două cadre medicale se află acum în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri