Video&Foto Câine cu urechile tăiate, antrenat pentru lupte, scos la vânzare pe rețelele sociale. Vânzătorii s-au trezit cu poliția la ușă

Data publicării:
caine de lupta urechi cupate
Câinele a fost scos la vânzare pe rețelele sociale. Sursa foto: Poliția Română

Doi bărbați din Mureș au ajuns în atenția polițiștilor după ce au încercat să vândă, pe rețelele sociale, un câine dintr-o rasă periculoasă, care avea urechile cupate. Pentru a demonstra agresivitatea patrupedului, anunțul era însoțit și de o fotografie în care doi câini, printre care și cel scos la vânzare, omorau un alt animal. În urma perchezițiilor, la domiciliile bărbaților au fost descoperiți 8 câini, toți cu urechile cupate și neînregistrați, dar și trei arme, printre care și un revolver calibru 9mm.

Anunțul cu câinele scos la vânzare a fost publicat pe rețelele sociale luni, 13 februarie 2023.

"Pentru demonstrarea agresivității câinelui, ar fi fost fotografiați 2 câini, dintr-o rasă periculoasă, care ar fi atacat și ar fi ucis un animal", se arată în comunicatul Poliției Române.

Postarea cu patrupedul din rasa Dog Argentinian, ale cărui urechi erau cupate, a atras și atenția oamenilor legii. O zi mai târziu, atât bărbatul de 29 de ani, care publicase anunțul pe internet, cât și un alt bărbat de 45 de ani, prieten cu primul, au primit vizita polițiștilor.

"Marți, 14 februarie, polițiștii Biroului Pentru Protecția Animalelor din Mureș, împreună cu polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Secției Nr. 13 Poliție Rurală Zau de Câmpie, au efectuat 3 percheziții la domiciliile a doi bărbați, de 29 și 45 de ani, din Valea Largă, în vederea obținerii de probe în cadrul unui dosar penal care vizează fapte de folosirea animalelor vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea", au transmis reprezentanții Poliției Române.

În urma perchezițiilor au fost descoperiți, în total, 8 câini: un exemplar canin din rasa Dog Argentinian, respectiv 7 exemplare din rasele Ciobănesc din Asia Centrală și Kangal. Toți aveau urechile cupate și nu erau microcipați sau înregistrați.

Totodată, oamenii legii au descoperit și trei arme: un pistol letal de tip revolver calibrul 9 mm, o armă neletală de tip sportiv ce prezintă modificări specifice unei arme letale, calibrul 5,5 mm și un pistol neletal de tip revolver pentru zgomot, supus autorizării, toate deținute ilegal.

Polițiștii au confiscat 3 arme și 8 cuțite. Sursa foto: Poliția Română
Polițiștii au confiscat 3 arme și 8 cuțite. Sursa foto: Poliția Română

"În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate armele, 8 cuțite cu toc, vânătorești și de panoplie, un obiect tăietor înțepător, de tip sabie cu teacă, un box, mai multe telefoane mobile, o tabletă și un aparat de fotografiat", se arată în comunicatul poliției.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cei doi bărbați sunt cercetați acum pentru folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru controlul agresivității acestuia, intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri