Captură neobișnuită în râul Timiș. Ce spun autoritățile despre peștele prins de un localnic

Data actualizării: Data publicării:
colaj piranha
Sursa foto: Opinia Timișoarei

Captură neobișnuită pentru un bărbat din Timiș care se afla, miercuri, pe malul râului Timiș la pescuit. A scos din apă un pește Piranha, cu o râmă pe post de momeală. Cel mai probabil, peștele a fost crescut în acvariu și a fost aruncat în râu, au declarat reprezentanții AJPVS Timiș pentru LungojInfo.ro.

Bărbatul se afla miercuri la pescuit în zona localității Coșteiu, județul Timiș. A pus în cârlig o râmă și a aruncat undița în apa râului Timiș. Nu mică i-a fost mirarea când a scos din apă un pește Piranha, de câțiva centimetri lungime. Pescarul a alertat imediat autoritățile.

Contactați de jurnaliștii de la Lugoj Info, reprezentanții AJVPS Timiș spun că peștele pare a fi din specia Piranha și, cu siguranță, este un pește de acvariu. Cel mai probabil, spun specialiștii, peștele carnivor a fost eliberat de un crescător, întrucât specia aceasta nu trăiește decât în anumite râuri din America e Sud.

Nu este pentru prima dată când pești Piranha sunt prinși în râurile din România. La finalul anului trecut, doi bărbați din Oradea au găsit un exemplar de Piranha cu burtă roșie, specie de pește agresivă, originară din America de Sud, în centrul municipiului Oradea, în apa Crișului Repede.

„Am vrut să curățăm unul dintre locurile de pescuit din centrul orașului, de pe malul stâng al Crișului, în aval de Podul Centenarului. La un moment dat, scoțând de pe mal cârpe și alte mizerii, am văzut plutind exemplarul de Piranha. Era mort, dar de puțin timp, cea mai probabilă explicație fiind că temperatura apei a scăzut în noaptea de marți spre miercuri sub 10 grade”, declara atunci pentru e-Bihoreanul unul dintre cei doi orădeni.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri