Video Cățelușă ținută fără apă și mâncare, salvată dintr-o curte nelocuită din Bihor. Amendă uriașă pentru proprietar

Data publicării:
colaj catelusa salvata
Povestea tristă a cățelușei a devenit virală pe rețelele sociale. Sursa foto: colaj Facebook / Braun Babika

Un bărbat din Bihor a fost amendat de polițiști pentru că și-a chinuit câinele, luni la rând. Este acuzat că nu i-a dat mâncare și apă cu săptămânile și l-a abandonat, pur și simplu, în curtea unei case nelocuite. Înduioșați de povestea cățelușei subnutrite, oamenii au alertat autoritățile, care au luat câinele și l-au amendat pe proprietar cu 8.000 de lei, scrie eBihoreanul.ro.

Cățelusa, scrie presa locală, era ținută în curtea unei case nelocuite din Sâniob, județul Bihor. Cazul a ajuns în atenția polițiștilor, după ce mai mulți iubitori de animale au distribuit povestea ei pe rețelele sociale.

"Proprietarii spun că așa trebuie să arate, pentru că este metiș de vizsla maghiar, dar între timp mi-au și spus că îl hrănesc odată (poate) la 3 săptămâni. Săracul câine mai trăiește din mila vecinilor. Ei îl mai hrănesc, dar nu au curajul să-l scoată din iadul acela, pentru că sunt amenințați și ei", scria, zilele trecute pe Facebook, Braun Babika, în postarea care vorbea despre drama cățelușei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Polițiștii de la Protecția Animalelor s-au deplasat la adresa indicată, unde au descoperit o cățelușă, de aproximativ 2 ani, de rasă comună, de talie medie, care era într-o stare de întreținere precară, nefiind îngrijită corespunzător, fiind foarte slabă", au transmis reprezentanții IPJ Bihor.

Patrupedul a fost luat și a fost dus la un cabinet veterinar pentru un consult medical. Ulterior, scrie sursa citată, cățelușa a fost dată spre adopție unei asociații de profil din Bihor.

În paralel, proprietarul animalului a fost identificat de polițiști. Pentru că și-a abandonat câinele, bărbatul a fost amendat cu 8.000 de lei.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri