Ciolacu s-a întâlnit cu români din Israel: „România a fost şi este un loc sigur pentru cei care vor un refugiu”

Data publicării:
ciolacu roman israel
Marcel Ciolacu s-a întâlnit marţi, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o la Tel Aviv, cu reprezentanţii comunităţii românilor din Israel. Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit marţi, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o la Tel Aviv, cu reprezentanţii comunităţii românilor din Israel, el transmiţând că în astfel de momente, cuvintele nu pot alina pierderea persoanelor dragi. ”Comunitatea se poate baza pe întregul sprijin al Guvernului de la Bucureşti”, a dat asigurări şeful Executivului.

”O întâlnire emoţionantă cu diaspora română din Israel! În astfel de momente, cuvintele nu pot alina pierderea persoanelor dragi”, a scris premierul Ciolacu într-un mesaj pe Facebook.

”Comunitatea se poate baza pe întregul sprijin al Guvernului de la Bucureşti. România a fost şi este un loc sigur pentru cei care vor un refugiu pentru ei şi familiile lor”, a mai spus premierul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit unui comunicat oficial al Guvernului, prim-ministrul Ciolacu le-a transmis românilor din Israel că este alături de ei.

”Vă rog să aveţi încredere că vom face tot ce este posibil pentru a vă sprijini şi oferi siguranţă”, le-a spus premierul cetăţenilor români din Israel.

Până acum, autorităţile române au oferit sprijin pentru repatrierea în siguranţă a peste 2.200 de cetăţeni români din Israel şi continua demersurile pentru a oferi asistenţă consulară cetăţenilor români care vor solicita sprijin pentru revenirea în ţară, scrie News.ro.

În prezenţa comunităţii evreieşti, premierul a oferit domnului Menachem Hacohen, Mare Rabin al comunităţii evreieşti din România în perioada 1997-2011, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer, distincţie acordată de preşedintele României.

Premierul Marcel Ciolacu a fost însoţit în vizita în Statul Israel de ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, deputatul Silviu Vexler, preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, şi ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri