Cod portocaliu de ploi torențiale. HARTA zonelor afectate

Data publicării:
ploi torentiale
Cod roșu și cod portocaliu de ploi torențiale, descărcări electrice și grindină în mai multe județe din țară. FOTO: Shutterstock

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de ploi torențiale în mai multe zone din țară. De asemenea, este în vigoare și un cod galben.

Potrivit meteorologilor, începând de vineri, de la ora 14 și până la ora 23, în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

harta anm
Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de ploi torențiale în mai multe zone din țară. FOTO: ANM

În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte.

De asemenea, tot de vineri, de la ora 10 și până sâmbătă la ora 10, este în vigoare și un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În aceest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri