News Alert Misiunea Artemis. NASA a lansat cu succes megaracheta SLS spre Lună

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0737792594
Misiunile cu echipaj uman vor avea loc, cel mai devreme, din 2025. Foto: Profimedia Images

Megaracheta SLS a decolat cu succes, în această dimineață, îndreptându-se în prezent spre Lună. Misiunea Artemis, a NASA, își propune să reia misiunile selenare. Decolarea, care fusese programată inițial în luna august, a fost amânată de mai multe ori din cauza dificultăților tehnice sau a vremii nefavorabile.

Lansarea rachetei de 4,1 miliarde de dolari este primul pas spre reluarea misiunilor NASA pe Lună. Agenția a dezvoltat acest model de rachetă pe durata a mai mult de zece ani. Este cea mai puternică rachetă realizată până acum de agenția spațială americană.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Primele zboruri nu vor avea echipaj uman, rolul lor fiind de a testa noile echipamentele. La bord vor fi inclusiv manechine cu senzori, cu ajutorul cărora se vor studia efectele radiațiilor cosmice asupra unui viitor echipaj uman.

O misiune cu oameni la bord va avea loc, cel mai devreme, în 2025, spune NASA. Acest tip de rachetă ar putea fi folosit și pentru viitoarele misiuni spre Marte.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri