Delta Neajlovului, în flăcări. Incendiul de vegetație ar fi fost provocat de un foc lăsat nesupravegheat

Data publicării:
flăcări pe un câmp
În locurile în care nu s-a putut realiza accesul cu autospecialele, pompierii au folosit atomizoare, vermorele şi lopeţi pentru a stinge flăcările. Sursa foto: ISU Giurgiu

Un incendiu care a izbucnit duminică în Delta Neajlovului, din cauza unui foc nepăzit, s-a extins din cauza vegetației uscate și vântului pe aproape 40 de hectare. Flăcările au fost stinse după aproximativ 11 ore, a informat luni dimineaţa ISU Giurgiu, transmite Agerpres.

"Au ars păpuriş, trestie şi lăstariş, pe o suprafaţă de circa 40 de hectare. Pompierii au reuşit să protejeze din calea flăcărilor pădurea, lanurile de porumb şi de floarea soarelui. Întreaga zonă afectată a fost monitorizată până în această dimineaţă, în jurul orei 3,30. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un foc în aer liber, lăsat nesupravegheat", a precizat ISU Giurgiu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pompierii au intervenit încă de duminică după-amiaza pentru stingerea incendiului de vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş în localitatea Mihai Bravu.

Incendiul se manifesta în mai multe focare, în apropierea pădurii şi a culturilor agricole, arderea fiind întreţinută de vânt.

În locurile în care nu s-a putut realiza accesul cu autospecialele, pompierii au folosit atomizoare, vermorele şi lopeţi pentru a stinge flăcările.

La faţa locului au acţionat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, Staţiei Colibaşi, Detaşamentului Giurgiu şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Pompierii atrag atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri