Frații Micula, executați silit

Data publicării:
fratii

Fiscul scoate la licitaţie trei hoteluri ale fraţilor Micula. Oamenii de afaceri sunt printre cei mai mari datornici la stat. Ultimele date de la Fisc arată că au de dat mai bine de 400 de milioane de lei, mare parte prin compania European Foods.

Hotelurile scoase la vânzare de ANAF sunt la malul mării, în staţiunile Neptun şi Olimp. Au împreună aproximativ opt sute de camere, iar pe ele Fiscul vrea să obţină 37 de milioane de lei.

Fraţii Micula au încercat să vândă cele trei hoteluri la începutul anului, însă nu au găsit cumpărător. Ei le-au preluat de la stat la începutul anilor '90 când cumpăraseră în total 12 hoteluri pe litoral.

Astăzi relaţia lor cu statul este cu mult mai complicată. O parte din datoriile care li se impută sunt contestate de cei doi fraţi. La Curtea de Arbitraj de la Washington au câştigat procesul în care cereau despăgubiri de circa 80 de milioane de euro fiindcă nu au mai primit o serie de facilităţi fiscale promise de stat. Pentru a-i compensa, Fiscul a încercat să le şteargă o parte din datorii în contul despăgubirilor, însă comisia europeană s-a opus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri