Românul care a câștigat premiul pentru cele mai frumoase trei fotografii aeriene din lume

Data publicării:
foto drona transfagarasan foto facebook szabi ignacz
Foto: Szabi Ignácz

Fotografiile unui tânăr din Târgu Secuiesc impresionează o lume întreagă. Reviste celebre precum Times Magazine sau cunoscute canale de documentare au inclus în programele lor instantaneele surprinse de tânărul de 27 de ani. Acesta e pasionat de drone, iar în ultimii trei ani a câştigat mai multe concursuri internaţionale.

Imaginile din materialul de mai sus sunt doar câteva dintre fotografiile care au făcut înconjurul lumii. Realizatorul lor, un tânăr de 27 de ani, şi-a descoperit acest talent din întâmplare. Acum trei ani, Szabolcs Ignacz lucra pentru o multinaţională care produce electronice. Se ocupa cu testarea produselor şi din curiozitate a testat şi prima dronă.

În 2014 , când a apărut Samsung Galaxy S4 , mă gândeam să pun telefonul pe o dronă , am avut noroc că la facultate am avut o colegă care a început să filmeze cu drone, am rugat-o să pună telefonul pe drona lor , un Hexacopter şi să filmăm”, spune tânărul.

La scurt timp şi-a cumpărat şi prima dronă şi a câştigat primul concurs internațional de fotografie, cu o poză realizată în oraşul Sibiu. Premiul a fost chiar o dronă de ultimă generaţie.

În 2015 am și câștigat primul concurs internațional , organizat de D.J.I., organizat pe site-ul lor Skypixel , am câștigat un premiu foarte mare la vremea aceea, un Inspire 1”, spune Szabolcs Ignacz.

Pasiunea tânărului a crescut an de an iar în 2017 a primit premiul pentru cele mai frumoase trei fotografii aeriene din lume!

Szabolcs Ignacz: Aproape în fiecare ăptămână, împreună cu logodnica mea, mergem să facem poze în natură. Dacă într-un timp mai îndelungat , în două săptămâni nu am făcut o poză, deja nu mă simt bine, tot timpul trebuia să fiu în mișcare. Să fiu în mișcare și să surprind câteva momente ok.

Fazakas Erzsebet, logodnica lui Szabi Ignacz: E un om creativ, inovativ, tot timpul vede ceea ce e mai bun de acolo de sus, din drona lui. E un om minunat. Eu tot timpul, înainte de concursuri, îi spun să aibă încredere.

foto drona transfagarasan foto facebook szabi ignacz
Foto: Szabi Ignácz

Imaginile lui Szabi au reuşit să facă înconjurul lumii iar mai multe edituri celebre au ales să-i publice fotografiile. Pentru volumul „Spirit of the mountains”, editorii au ales o fotografie de pe Transfăgăraşan. Tânărul îţi doreşte să poată promova în cotinuare România aşa cum poate el mai bine, prin fotografii realizate la înălţime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri