Tânărul de 22 de ani pe care-l poate omorî un simplu sărut. Boala severă de care suferă

Data actualizării: Data publicării:
oli weatherall
Foto: arhivă personală

Există multe motive pentru care o persoană alege să întârzie un prim sărut. Frica de moarte nu este în mod normal printre ele...

oli weatherall
Foto: arhivă personală

Pentru Oli Weatherall, un tânăr de 22 de ani din Surrey, Marea Britanie, această temere este cât se poate de reală. La ea se adaugă teama de a merge în călătorii sau de a ieși în oraș cu prietenii. Și asta nu pentru că ar suferi de anxietate sau o problemă asemănătoare, ci pentru că are o alergie severă la alune, descoperită în copilărie.

Pe vreme când era numai cu copil, Oli a fost la un pas să moară după ce a mâncat unt de arahide. Ai lui nu știau încă de alergia severă de care suferea băiatul lor. A fost transportat de urgență la spital și povestește că inclusiv saliva îi devenise atât de vâscoasă încât îi era greu să respire. Iar pielea i se umpluse de iritații.

Oli și-a povestit experiențele prin care a trecut pentru un post de radio din Marea Britanie, scrie BBC. Tânărul a spus că inclusiv un sărut sau o seară în oraș pot fi periculoase pentru el. Oli a explicat că, dacă o fată a mâncat alune sau un fel de mâncare care conține chiar și urme de alune, este suficient pentru o reacție severă. „Sunt oameni care au murit în acest fel”, a spus tânărul.

Iar o masă în oraș este periculoasă pentru că managerii de restaurant sau personalul prost pregătit pot greși fără să vrea, în ciuda faptului că există legi privind informarea clienților în legătură cu alergenii.

Toate acestea înseamnă că Oli trebuie să-și pregătească în avans fiecare ieșire în oraș, iar vacanțele sunt, pentru moment, un vis frumos, riscul fiind prea mare. Personalul companiilor aeriene nu este suficient de bine pregătit pentru a față face unei astfel de alergii, care necesită atenție medicală de urgență, lucru imposibil în timpul unui zbor. Iar barierele de limbă în țări unde nu se vorbește engleză pot să-l pună în pericol de moarte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri