Acțiunile Tesla au scăzut cu peste 2%. Constructorul auto a livrat mai puțin decât și-a propus

Data publicării:
Tesla, Inc - bis 1. Februar 2017 Tesla Motors, ist ein börsennotierter US-amerikanischer Autohersteller, der neben Elekt
Sursa foto: Profimedia Images

Acțiunile Tesla au scăzut luni cu aproape 2,5%, după ce producătorul auto a livrat sub estimările pieței în trimestrul al treilea al acestui an. Mai multe opriri ale producției în unele fabrici au ținut constructorul pe loc, arată Reuters.

Acțiunile Tesla au deschis în scădere și au pierdut 2,4% din valoare, după ce producătorul de vehicule electrice a anunțat că a livrat 435.059 de vehicule în al treilea trimestru al acestui an, adică între iulie și septembrie.

E o scădere cu aproape 7% față de trimestrul precedent. Tesla susține, însă, că obiectivul său de a livra 1,8 milioane de vehicule în acest an a rămas neschimbat.

De remarcat, însă, că această scădere vine după o creștere constantă, întinsă pe parcursul a cinci trimestre, după cum arată graficul de mai jos:

Captură Reuters
Captură Reuters

Piața electricelor a încetinit în SUA

Piața vehiculelor electrice a cunoscut o încetinire în Statele Unite, dar există semne de creștere, a spus Canalys Research în raportul său.

„În timp ce Tesla rămâne o forță dominantă pe piața de vehicule electrice din SUA pentru 2023, există o cerere tot mai mare pentru o gamă mai largă de opțiuni de vehicule electrice pentru a satisface interesul crescând al consumatorilor pentru vehiculele electrice”, a declarat Ashwin Amberkar, analist la firma de cercetare de piață.

Unii analiști cred că actualizările de soft la unele fabrici au ținut pe loc producția în al treilea trimestru, dar ultimul trimestru ar putea aduce o revenire. Asta va permite Tesla să-și reîmprospăteze gama cu modele care ar putea concura mai bine cu ofertele rivalilor americani precum Ford și BYD din China.

În al treilea trimestru, Tesla a oferit reduceri pentru modelele sale premium S și Model X cuprinse între 14% și 21% pe piețele din China și Statele Unite. De asemenea, a scăzut și prețurile pentru Model 3 și Model Y cu aproximativ 5.000 de dolari în Statele Unite.

Editor : Ciprian Ioana

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri