Sari la conținut

Aeroportul Henri Coandă, în topul aerogărilor europene după creşterea traficului în primul trimestru

Pe primele trei locuri în această categorie s-au clasat aeroporturile Milano Orio al Serio, Porto şi Henri Coandă Bucureşti, urmate de Heraklion şi Berlin Schonefeld, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, care administrează cele două aerogări ale Capitalei.

Aeroportul a fost clasat şi în topul aeroporturilor europene care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian în luna martie, pe locul al patrulea în categoria 5 - 10 milioane de pasageri.

În primul trimestru din acest an, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, clasamentul este format din Madrid, Roma Fiumicino şi Londra Gatwick, Barcelona, Istanbul Ataturk şi Copenhaga.

La categoria 10 - 25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Atena, Londra Stansted, Dublin, Istanbul Sabiha Gokcen şi Lisabona, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri, clasamentul este alcătuit din Chania (Grecia), Zadar (Croaţia), Salonic (Grecia), Shannon (Irlanda) şi Santorini (Grecia).

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a înregistrat în primul trimestru un trafic aerian record, de 1,8 milioane pasageri, în creştere de 15,5%. Pe acest aeroport operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinaţii.