Klaus Iohannis dă de înțeles că nu va promulga legea care ar ține piețele deschise

Data actualizării: Data publicării:
piata din bucuresti
Foto: Inquam Photos / George Călin

Klaus Iohannis a declarat, marţi, că închiderea pieţelor din hale sau spaţii acoperite reprezintă o măsură „justă” luată de Guvern. Președintele a acuzat în acest sens PSD, pentru că a propus deschiderea piețelor din motive politicianiste.

„Chestiunea pieţelor este una care a dus la destul de multe dezbateri și în spaţiul public. Eu cred că măsura luată de Guvern este una justă. Această măsură a fost luată doar pentru câteva săptămâni. Însă, faptul că Guvernul hotărăşte ceva şi majoritatea PSD-istă din Parlament, fără să se documenteze, doar din motive politicianiste, hotărăşte inversul este încă un argument pentru care trebuie să facem alegeri la termen”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a arătat că se închid doar pieţele care funcţionează în spaţiile închise, unde nu pot fi garantate măsurile de protejare a vânzătorilor și clienților.

Întrebat dacă va promulga legea prin care piețele rămân deschise, Klaus Iohannis a evitat un răspuns clar.

Camera Deputaților a decis, marți, în calitate de for legislativ decizional, că, pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară

Amendamentul a fost adoptat cu 173 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 93 de abţineri.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri