La Dăbuleni nu doar pepenii sunt celebri. Cum arată cartoful dulce de trei kilograme

Data publicării:
cartofi dulci
Cartoful dulce de Dăbuleni a ajuns la greutatea record de trei kilograme, dar nu va putea fi cumpărat din supermarket. FOTO: Profimedia Images

Cartoful dulce câștigă tot mai mult teren. La stațiunea de cercetare din Dăbuleni începe astăzi recoltarea și, chiar dacă a fost secetă extremă în această vară, legumele cântăresc chiar și trei kilograme.

La stațiunea de cercetare din Dăbuleni, producția de cartof dulce a fost una foarte bună anul acesta, spun cercetătorii. 

Chiar dacă a fost secetă, iar terenul este nisipos, producția a depășit toate aștepările, spun ei. Până acum nu s-au mai obținut cartofi dulci care să cântărească până și trei kilograme.

Cartofii cu asemenea greutate record nu vor fi duși în supermarket, deoarece în magazine greutatea maximă impusă este de 800 de grame. Ei vor fi păstrați însă la stațiunea de cercetare și vor fi duși la expoziții.

Cultura de cartof dulce la Dăbuleni a început acum zece ani, iar cercetătorii o recomandă fermierilor având în vedere recolta din acest an.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri