Aviz pentru explorarea gazelor de șist în Dobrogea

Data publicării:
gaze

Anunţul a fost făcut de ministrul Rovana Plumb, care a nu a precizat numele firmelor.

Așa că, atât pentru zona Dobrogea, cât și pentru celelalte zone unde s-a solicitat de către companiile străine licențe în ceea ce privește prospectarea și explorarea din punct de vedere al Mediului, se poate elibera acel aviz de mediu neexistând niciun risc. (...) Da, am dat, pentru Dobrogea. Da, pentru că nu există miciun fel de risc”, a declarat Rovana Plumb.

Ministrul a mai spus că în această etapă se evaluează resursele din subteran şi nu se foloseşte metoda de fracturare hidraulică utilizată, de fapt, doar pentru exploatarea gazelor de şist. La această etapă se va ajunge abia peste cinci ani. 

În prezent, în România, gigantul american Chevron face acelaşi gen de lucrări în Vaslui şi Buzău. 

Partidul din care face parte ministrul Mediului, PSD, contesta explorarea gazelor de şist pe vremea când era în opoziţie.

Urmăriți în materialul video alăturat ce au spus pe tema avizului invitații din emisiunea „Jurnalul de seară”.

Sociologul Marius Pieleanu spune că decizia guvernului, care pare să meargă în contra promisiunilor din campania electorală a USL, arată că nu sunt suficienți bani la buget. Marius Pieleanu se îndoiește că e o investiție care să aducă un randament ridicat, însă crede că respectiva companie nu se va opri la explorare.

„Așa cum viața bate filmul, viața bate campania. Promisiunile din campanie sunt greu de rezolvat când ajungi la guvernare și trebuie să scoți bani din piatră seacă”, a afirmat jurnalistul Dan Andronic. El a subliniat că este important pentru țară dacă o companie precum Chevron decide să vină în România.

„Știai de anul trecut, nu mai promite prostii în campanie – asta ar fi morala”, a conchis Sorin Ioniță, președintele Expert Forum. El spune că trebuie să fim conștienți că nu vom trăi niciodată ca Norvegia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri