VIDEO Misteriosul „glob de aur” găsit pe fundul oceanului. Oamenii de știință l-au studiat, dar nu reușesc să afle ce este

Data actualizării: Data publicării:
„Globul de aur” descoperit pe fundul oceanului.
„Globul de aur” descoperit pe fundul oceanului. Sursa: captură YouTube

La aproximativ 3.300 de metri sub suprafața apei, în largul coastelor Alaskăi, unde lumina soarelui nu pătrunde niciodată, un vehicul subacvatic operat de la distanță NOAA Ocean Exploration a dat peste o sfera aurie ciudată. Oamenii de știință sunt uluiți și nu reușesc să-și dea seama despre ce este vorba, relatează Science Alert.

Globul era „strâns lipit” de o piatră punctată cu bureți albi, măsurând aproximativ 10 centimetri în diametru, cu o gaură într-o parte.

Nu era clar ce putea fi sfera misterioasă. Sugestiile inițiale din partea cercetătorilor care au filmat scufundarea au fost: un ou dintr-o specie misterioasă, un burete mort sau un coral.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Are o gaură mare și veche, așa că ceva fie a încercat să intre, fie a încercat să iasă”, a speculat un cercetător.

Sper doar să nu iasă ceva de acolo când îl atingem. Este ca începutul unui film de groază”, a adăugat el.

Ipoteza favorizată de oamenii de știință este că este, totuși, vorba de un ou al unei specii de mari dimensiuni.

„Mergem pe ipoteza oului din cauza texturii. Pare cărnoasă și nu are nicio anatomie evidentă. Are o gaură care sugerează că de acolo a intrat sau a ieșit ceva. Dar nu arată ca un ou”, a spus ecologistul de adâncime Kerry Howell de la Universitatea din Plymouth din Marea Britanie.

„Dacă este un ou, e interesant de aflat al cui ou este. Este destul de mare. Nu este un ou de pește mic”, a adăugat el.

Folosind un braț robotic, cercetătorii au împins ușor obiectul și au aflat că este destul de moale, înainte de a-l colecta prin aspirație pentru a fi studiat în continuare. Va fi făcută o analiză a ADN-ului pentru a identifica organismul responsabil de crearea acestuia.

Faptul că „oul” a fost găsit singur este aproape la fel de intrigant precum dimensiunea lui. De obicei, animalele ovipare depun ouă în cuiburi.

Deci, dacă obiectul este un ou, este unul neobișnuit.

Deși am reușit să colectăm „globul de aur” și să-l aducem pe navă, încă nu reușim să-l identificăm, dincolo de faptul că este de origine biologică. Probabil că nu vom afla mai multe până când nu îl vom putea analiza într-un laborator”, a spus coordonatorul de explorare Sam Candio, de la NOAA Ocean Exploration.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri