Cât se câștigă lunar din videochat în România. Veniturile sunt de-a dreptul exorbitante

Data actualizării: Data publicării:
videochat

O sută de mii de români sunt modele în studiouri de videochat. Unii doar conversează, alţii fac show-uri erotice în toată regula. Printre ei, părinţi singuri, dar şi oameni căsătoriţi. Câştigurile ce pot ajunge şi la zeci de mii de dolari lunar îi dezbracă de pudoare. Elena, de exemplu, a strâns, din bonusuri şi bacşişuri, 20 de mii de dolari în două săptămâni. Industria românească de profil a ajuns să ruleze peste 100 de milioane de dolari, anual. La nivel planetar, cifrele videochatului sunt colosale: 10 miliarde de dolari, pe an.

Elena are 31 de ani şi doi copii. Un băieţel de şapte ani şi-o fetiţă de trei. Până să o nască pe mezină, a fost cosmeticiană. La întoarcerea din concediul maternal şi-a găsit doar locuri de muncă plătite modest. O prietenă i-a recomandat videochatul. A bătut la uşa unui studio. A încheiat un contract, a învăţat să descifreze breasla şi să depăşească bariere.

Elena: Nu ştiam limba engleză. Am învăţat aici. La început, într-adevăr, mi-a fost greu. Eram căsătorită, iar fostul meu soţ nu accepta sub nicio formă chestia asta.

A divorţat. A rămas cu doi copii mici în grijă, cu dorinţa de realizare financiară şi-un loc de muncă într-un studio de videochat.

Elena: Programul meu începe de dimineaţă. De la ora 6.00 intru online. Şi deja eu am membrii mei formaţi, care-mi vin zilnic. Cu care discut, cu care vorbesc, cu care sunt prietenă. Povestim fiecare ce face, zi de zi.

- Atât?

- Da!

- Tu eşti ghidul care duce conversaţia unde doreşti să ajungă. Până te acomodezi, până înveţi ce ai de făcut. În primul rând te ajută foarte mult să ai o cultură generală, ca să ai ce să discuţi cu persoana respectivă.

-Membrii aceştia sunt din America, din Europa?

-Sunt de peste tot.

-Care-i cel mai îndepărtat? De unde vine?

-Din California! La ora 6 dimineaţa pentru el este 8 seara la momentul ăla şi stă cu mine de vorbă. Uneori ajunge la el să răsară soarele, undeva la 4 după amiază la noi, la el răsare soarele acolo, şi încă stă de vorbă cu mine.

Într-o societate care blamează industria videochatului, Elena a descoperit, însă, că poate câştiga bani. Foarte mulţi bani.

Elena: Se câştigă foarte mulţi bani încât... nici eu nu credeam. Dar chiar se câştigă foarte mulţi bani. Cel mai mult am câştigat aici, într-o perioadă de două săptămâni: 19.600 de dolari.

-În două săptămâni?

-Două săptămâni.

-Doar discutând?

-Da!

-Cineva poate să spună că eu am regizat discuţia aceasta cu tine şi-am avansat de comun acord această cifră!

-Eu nu mint cu absolut nimic. Este purul adevăr.

-Şi într-un an de zile, ţi-ai făcut un calcul?

-Nu mi-am făcut un calcul. Probabil că depăşesc 100.000 de dolari.

Conform regulilor branşei, Elena şi ceilalţi români care lucrează ca modele videochat au parte de-o oarecare intimitate: adresele IP româneşti nu pot accesa conversaţia.

În toată lumea, din videochat se fac peste 10 miliarde de dolari, anual. În România, breasla Elenei rulează, tot anual, peste 100 de milioane de euro.

Maria Boroghină, manager operaţional: Ca un model să facă foarte mulţi bani, are nevoie de inteligenţă. Toată lumea speculează că aceste fete se dezbracă şi de aceea fac bani. Dar nu este aşa. Un model de top, un model care câştigă peste 10 - 20 – 30.000 de dolari pe lună, nu face aceşti bani dezbrăcându-se. Avem model în studio care a făcut 70.000 de dolari într-o lună! Ce a făcut? A stat de vorbă! A stat de vorbă cu persoane din afara ţării, pe un tarif de aproape 9 dolari pe minut. Suntem cam singurul studio din lume care nu folosim jucăriile sexuale.

Printre modele sunt fete de 18 - 19 ani, dar şi femei de 40 - 45. Unele anonime, altele cunoscute. Toate lucrează sub pseudonim.

Maria Boroghină, manager operaţional: Am lucrat cu cineva care a fost avocat, am lucrat cu o fostă doamnă învăţătoare, chiar şi cu un fost director de grădiniţă. Da, avem inclusiv persoane publice! La noi în studio, Oana Kamara, fosta soţie a cântăreţului Kamara, de la Alb-Negru lucrează la noi în studio.

Sunt şi modele care câştigă bani exclusiv din show-uri erotice. Jucătorii din piaţă spun, însă, că simpla nuditate erotică nu mai este sufiecient de atractivă. Lumea evoluează, evoluează şi industria videochat. Sergiu Losai a investit într-un studio de videochat artistic.

Sergiu Losai, manager videochat: Un videochat care se bazează pe scenografie. Care se bazează pe regie şi alte elemente adiacente unei producţii artistice. De exemplu, să facem un exerciţiu de imaginaţie şi să presupunem că există un personaj fantastic, cum e Avatar. Şi închipuiţi-vă că acest personaj emite online şi doritorii pot să intre în acţiune cu acest personaj. Ăsta este un exemplu de videochat artistic. Este interactiv. Şi erotic poate fi şi non-erotic poate fi.

Sergiu îşi va face debutul în afaceri peste câteva săptămâni. A pariat pe modele aflate încă-n facultate. Colaborează cu studente la medicină, jurnalism, drept. În studioul lui, fetele învaţă să fie personaje. Se pun la punct cu o limbă străină. Iar când sunt pregătite, ajung în faţa camerei. Devin personaje, într-o sală amenajată tematic. Iar câştigurile depind de ce sunt dispuse să facă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri