REPORTAJ cu camera ascunsă. Cum sunt respectate noile reguli în mall

Data publicării:
Mall-urile se vor redeschide pe 15 iunie
Foto: Profimedia Images

Normele pentru mall-uri au venit marți seară, a doua zi după ce marile centre comerciale s-au deschis. Regulile arată că fiecare client trebuie să aibă alocat un spațiu de cel puțin 7 metri pătrați, iar în magazinele de cosmetice este interzisă testarea pe piele a produselor. Vedeți cum s-au pregătit magazinele și cum sunt respectate noile reguli într-un reportaj realizat cu camera ascunsă.

Puteți să vă uitați, numai că nu puteți să folosiți testerele și mergeți la colegele mele și vă ajută cu ce vreți să...
Deci testerele nu se pot folosi
Da, adică nu puteți să le folosiți dumneavoastră pe mână, dar dacă mergeți la o colegă vă ajută, le puteți testa într-un fel.
Se testează cu un aplicator de unică folosință

Și la cabinele de probă din mall-uri sunt reguli noi. Nu se folosesc toate, pentru a se păstra distanța socială, iar în unele magazine hainele probate și necumpărate sunt dezinfectate cu abur.

Se probează doar la cabinele care nu au bulină neagră. Deci unde vezi negru, nu se intră.

Ministerul Sănătății a publicat regulile pentru mall-uri marți seară.

În toate spațiile publice închise, indiferent de activitatea care se desfășoară acolo sau de destinația lor, este obligatorie purtarea măștii. Ordinul prevede că măștile pot fi medicale sau nu - adică fabricate din bumbac sau alte materiale - trebuie purtate astfel încât să acopere complet nasul și gura.

Tot o măsură general valabilă este cea a izolării la domiciliu a angajaților care tușesc, strănută, au febră. 

În centrele comerciale trebuie instalate, la fiecare intrare, panouri de informare. Clienții vor trece, mai întâi, prin triaj epidemiologic, adică le va fi verificată temperatura.

Cei care au mai mult de 37,3 grade nu vor fi primiți la cumpărături.

În centrele comerciale vor fi stabilite și trasate culoare, astfel încât să se evite cât mai mult contactul între oameni.

Fiecare persoană trebuie să beneficieze de un spațiu de siguranță de 7 metri pătrați.

Vânzătorii vor fi protejați cu panouri de plexiglas, iar în mall-uri vor fi amplasate dispozitive cu produse de igienizare.

Ușile vor fi ținute deschise și este interzisă folosirea sistemelor de ventilație. În magazinele cosmetice este interzisă testarea produselor.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri