Românii cu averi nejustificate, păsuiți până în martie 2017. Ministerul Finanțelor infirmă

Data actualizării: Data publicării:
anaf

Românii cu averi nejustificate de până într-un milion de euro primesc o perioadă de graţie din partea ANAF, ca să le declare și să fie impozitate.

Potrivit profit.ro, cei care îşi declară aceste averi până la sfârşitul lunii martie, anul viitor, vor fi impozitaţi cu 16%. În caz contrar, dacă Fiscul descoperă averile, atunci le va taxa cu 75%, potrivit unei variante de modificare a Codului Fiscal, aflate pe masa de lucru la Ministerul Finanţelor. Până acum, controalele ANAF au avut rezultate slabe: doar două milioane 600 de mii de lei au fost obţinute de la cei cu averi mari, care au trecut prin filtrul inspectorilor.

„Analiza legislaţiei în vigoare în ultimii cinci ani de zile în ceea ce priveşte impozitarea averilor nejustificate ne arată că aceste măsuri au fost complet ineficiente şi trebuiesc îmbunătăţite”, a declarat pentru Digi24 Gabriel Biriș, secretar de stat în Ministerul Finanțelor.

Ulterior, Ministerul Finanțelor a transmis un comunicat în care precizează că nu este vizată acordarea vreunei amnistii fiscale.

„Informațiile apărute în presă, potrivit cărora averile nejustificate de până la un milion de euro primesc o perioadă de grație, respectiv până pe 31 martie 2017, nu reflectă o decizie a Ministerului Finanțelor Publice.

Subliniem faptul că nu există un proiect de modificare a Codului fiscal asumat de ministrul Finanțelor Publice care să includă majorări de taxe și de impozite sau de contribuții sociale obligatorii”, se arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri