Studiu. 2019 ar putea aduce un nou record în istoria pieţei rezidenţiale din Bucureşti

Data actualizării: Data publicării:
Mortgage Applications Rise As Consumers Capitalize On Low Interest Rates
FOTO: Getty Images

În ciuda apetitului în scădere pentru achiziţii, ansamblurile rezidenţiale apar ca ciupercile după ploaie, mai ales în Capitală. Drept urmare, 2019 ar putea aduce un nou record în istoria pieţei rezidenţiale din Bucureşti şi împrejurimi, arată cel mai recent studiu SVN România.

Anul trecut a fost deja cel mai prolific an din istoria pieţei rezidenţiale din Bucureşti, stabilindu-se un nou record de după Revoluţie, cu peste 11.000 de unităţi livrate.

Anul acesta, experţii se aşteaptă ca recordul să fie bătut. Peste 20.000 de locuinţe se află în acest moment în diferite etape de construcţie, atât în Bucureşti, cât şi în localităţile limitrofe. Dintre acestea, aproximativ 14.000 ar putea fi livrate până la sfârşitul anului stabilindu-se astfel recordul absolut post-Revoluţie.

Tot în premieră în istoria modernă a pieţei rezidenţiale, locuinţele destinate clasei medii vor deţine în acest an ponderea majoritară. Asta după zeci de ani în care locuinţele care ţinteau segmentul mass market au dominat piaţa.

Totuşi, chiar dacă sunt mai multe locuinţe livrate, dezvoltatorii nu mai înregistrează aceleaşi ritmuri rapide de vânzare ca în anii trecuţi. Aşa că se pot trezi cu un portofoliu foarte mare de locuinţe pentru care nu există şi o cerere la fel de consistentă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri